Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
Zoltan78
Posts: 126
Registered: ‎06-21-2005
Message 1 of 7 (11,756 Views)
Accepted Solution

Inventor on Windows 8

11756 Views, 6 Replies
07-26-2012 12:24 AM

Hi!

 

I was trying to install AutoCAD Inventor Suite 2013 LT Trial (x64) on Windows 8 RP yesterday when installation failed. I don't have the log now but the reason was .NET 4 or its language pack. dotNET 4 is a part of Windows 8 now, so any workaround?

 

Thanks,

Zoltan

Software: Inventor Series 2011 SP1 x64
OS: Windows 7 Professional x64
CPU: Core i7-4770K
RAM: 2*4Gb Corsair
VGA: GTX 560 Ti
Valued Mentor
stephengibson76
Posts: 1,112
Registered: ‎08-01-2006
Message 2 of 7 (11,701 Views)

Re: Inventor on Windows 8

07-27-2012 12:53 AM in reply to: Zoltan78
Distinguished Contributor
Zoltan78
Posts: 126
Registered: ‎06-21-2005
Message 3 of 7 (11,693 Views)

Re: Inventor on Windows 8

07-27-2012 01:17 AM in reply to: stephengibson76

Thanks, it works now.

Zoltan

Software: Inventor Series 2011 SP1 x64
OS: Windows 7 Professional x64
CPU: Core i7-4770K
RAM: 2*4Gb Corsair
VGA: GTX 560 Ti
Valued Mentor
stephengibson76
Posts: 1,112
Registered: ‎08-01-2006
Message 4 of 7 (11,686 Views)

Re: Inventor on Windows 8

07-27-2012 02:54 AM in reply to: Zoltan78

I'd be interested in your results, I dont have the time for testing at the moment but we have a couple of new lenovo convertable laptop tabs and a samsung tab we are running windows 8 on.

Stephen Gibson



View stephen gibson's profile on LinkedIn


Distinguished Contributor
Zoltan78
Posts: 126
Registered: ‎06-21-2005
Message 5 of 7 (11,664 Views)

Re: Inventor on Windows 8

07-27-2012 05:56 AM in reply to: stephengibson76

I have installed everything in Inventor Suite LT 2013 and does work. However, both Inventor and Autocad are very unstable, I've got two access violation error message within 10 minutes. Doing real work in such circumstances is really a pain in the ****. Based on what 2013 versions doing, I won't bet on older versions.

 

BTW I attached my setup.ini. I have deleted all DOTNET prerequisition. I didn't delete DOTNET sections between the begin and end comments because it ended in "missing DOTNET20 line" (os something like this) error message, so I deleted the prerequisition only.

Zoltan

Software: Inventor Series 2011 SP1 x64
OS: Windows 7 Professional x64
CPU: Core i7-4770K
RAM: 2*4Gb Corsair
VGA: GTX 560 Ti
Member
MuchlisP
Posts: 4
Registered: ‎12-04-2012
Message 6 of 7 (9,738 Views)

Re: Inventor on Windows 8

01-03-2013 07:58 PM in reply to: Zoltan78

i have installed autodesk inventor professional 2013 on windows 8 , there is no problem with the installation proccess and finish well. but when i try to go to mold design environment the ribbon tab is not appear. i have checked the add ins manager and i saw it loaded.

 

please help to solve this issue ,

thanks

Contributor
cbduffeck
Posts: 15
Registered: ‎01-07-2013
Message 7 of 7 (853 Views)

Re: Inventor on Windows 8

08-09-2014 08:39 PM in reply to: Zoltan78

Hello

 

I installed Autocad InventorLT 2013 on a new computer that is currently running Windows 8.1.

I can open the Autocad LT, DWGand the Sketchbook programs. But the Inventor LT program does not start. CGive a (0xc0000142) error, Or "the application was unable to start. I tried running in Compatability mod Windows 7. No luck. Uninstalled and reinstalled same thing.

 

Any suggestions?

 

 

Chuck

CB Duffeck

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.