Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
*Expert Elite*
cwhetten
Posts: 1,075
Registered: ‎09-03-2008
Message 21 of 34 (812 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

09-24-2013 02:15 PM in reply to: ChrisMitchell01

Hi Chris,

 

Attached is the info on Uc.dll.  The user did a repair install, but the service pack installation still fails with the same error, on the same file (Uc.dll).

 

I uninstalled my SP1 (hopefully that wasn't a big mistake), then sent him my Uc.dll, but it didn't help.

 

Cameron Whetten
Inventor 2014

Board Manager
ChrisMitchell01
Posts: 399
Registered: ‎09-16-2005
Message 22 of 34 (800 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

09-24-2013 02:55 PM in reply to: cwhetten

Cameron,

 

That UC.dll is from one of the updates. Are you both on the same update level before installing the SP? You'd need to be...

 

At this stage, I'd suggest that you uninstall any updates that ou have installed & then ensure you are runnig the original release version, build 170. Then install SP1. It includes everythign that went in to update 1 & 2.

 

-Chris



Chris Mitchell
Inventor Customer Engagement Team
Autodesk, Inc.

Valued Contributor
smilinger
Posts: 75
Registered: ‎10-31-2005
Message 23 of 34 (792 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

09-24-2013 08:31 PM in reply to: ChrisMitchell01

Hi chrismitchell01, the update process never starts, I just double-click the SP1 patch and it show me the error message. I have also tried to repair Inventor and nothing difference.

Board Manager
ChrisMitchell01
Posts: 399
Registered: ‎09-16-2005
Message 24 of 34 (779 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

09-24-2013 09:20 PM in reply to: cwhetten

Do you mean the error message you first posted ?

 

"This patch package could not be opened. Contact the application vendor to verify that this is a valid Windows Installer patch package."

 

That usually results if you do not have a good download. Have you tried downloading the SP1 .msp file again?

 

-Chris



Chris Mitchell
Inventor Customer Engagement Team
Autodesk, Inc.

Valued Contributor
smilinger
Posts: 75
Registered: ‎10-31-2005
Message 25 of 34 (728 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

09-25-2013 07:41 AM in reply to: cwhetten

Yes, I have downloaded it many times.

Board Manager
ChrisMitchell01
Posts: 399
Registered: ‎09-16-2005
Message 26 of 34 (715 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

09-25-2013 09:41 AM in reply to: smilinger

Can you let me know the exact URL you used to download it, please ? I guess it could be a corrupted source download.


Other things to try:

 

1. Ensure that the MS windows updates are all current on your computer, especially anything that relates to windows installer, (msi).

2. If you open a cmd prompt window & type msiexec - what info do you see on screen ? All of my win7 machines have Windows Installer V 5.0.7601.17514.

3. Ensure you have full admin rights

4. Switch off your virus s/w

 

-Chris



Chris Mitchell
Inventor Customer Engagement Team
Autodesk, Inc.

Member
mharrisrp
Posts: 3
Registered: ‎02-07-2008
Message 27 of 34 (681 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

09-25-2013 05:44 PM in reply to: jdits7
I installed SP1 for 2014 today and now every time I go to open a file the "open dialog box" only shows folders and no files. I tried several different locations and changing files of type has no effect. The only way I can open files is by double clicking our dragging in. Is anyone else having this issue?
Board Manager
ChrisMitchell01
Posts: 399
Registered: ‎09-16-2005
Message 28 of 34 (635 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

09-26-2013 12:39 PM in reply to: mharrisrp

Hi,


We haven't heard of this issue to-date. Cna you provide any further info about your h/w setup ? OS ?

 

  • Does this happens on all drives or only with specific drives, network drives ?
  • Does Parameter > Link > open dialog works?
  • Does a different Windows account or Reboot make a difference ?
  • Does the Standalone Project editor from Windows’ start menu or "C:\Program Files\Autodesk\Inventor 2014\Bin\Ipj.exe" work properly ?
  • I assume other applications (AutoCAD, NotePad, Excel) work fine?
  • Also, try signing off & exiting from A360 then try it again

Thanks,
Chris



Chris Mitchell
Inventor Customer Engagement Team
Autodesk, Inc.

Member
mharrisrp
Posts: 3
Registered: ‎02-07-2008
Message 29 of 34 (614 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

09-26-2013 08:18 PM in reply to: ChrisMitchell01
False alarm. Just needed a reboot. Sorry about that. Weird issue though. Running Windows 8. Install initially failed and needed to reinstall and than the issue was across all applications including windows explorer. Thinking explorer probably crashed and caused the problem. Thanks for the reply.
New Member
bryanindustries
Posts: 1
Registered: ‎02-17-2014
Message 30 of 34 (256 Views)

Re: Inventor 2014 Service Pack 1

02-17-2014 10:22 PM in reply to: jdits7

I am having the same issue with the UC.dll update in SP1. I have a fresh install of Windows 8.1 Pro. I downloaded inventor 2014, installed it (standalone, no serial) and when i run it i get an error statingthat the application was unable to start.  

When installing SP1 I get Error 1328 while patching UC.dll.

  • I haven't modified the helpids.xml file. 
  • I tried repairing the install then rebooting then installing SP1
  • I tried installing Pro and normal versions.

Any ideas?

 

Tim

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.