Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Member
jmmealer22
Posts: 5
Registered: ‎04-25-2013
Message 1 of 5 (1,144 Views)

inventor 2014 problem...

1144 Views, 4 Replies
04-27-2013 11:42 AM

I'm sure there is a simple fix to this, but I just downloaded Inventor 2014 trial version and tried to upload a dwg from CAD 2014. It comes up but only a wireframe with a black background. All of my materials are gone and I can't seem to find a way to get all my information back...any ideas?

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,253
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 5 (1,128 Views)

Re: inventor 2014 problem...

04-27-2013 01:07 PM in reply to: jmmealer22

Attach both files here.

What Options did you set on open?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Member
jmmealer22
Posts: 5
Registered: ‎04-25-2013
Message 3 of 5 (1,101 Views)

Re: inventor 2014 problem...

04-27-2013 06:49 PM in reply to: JDMather

I just opened inventor and went to "open" "Import" and imported the dwg. All the options are set to the defaults since I just downloaded the program. I'll attach the CAD file for you and the .iam file from inventor if you need it. Like I said, I'm all new to the Inventor program and starting from scratch...so thank you for your help.

Employee
MingweiGao
Posts: 155
Registered: ‎08-04-2011
Message 4 of 5 (1,096 Views)

Re: inventor 2014 problem...

04-27-2013 07:49 PM in reply to: jmmealer22

Please see my comment in your another post and have a try.


Mingwei Gao
Software QA Engineer
Inventor Quality Assurance Team

*Expert Elite*
blair
Posts: 4,488
Registered: ‎11-13-2006
Message 5 of 5 (1,090 Views)

Re: inventor 2014 problem...

04-27-2013 09:03 PM in reply to: jmmealer22

The IAM file without the related IPT files is useless. The IAM file is a database that only contains which files are to be used, their position/relationship and constraints.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 344.75
SpacePilot Pro 10.2.0 / 17.2.0.11011 / 4.17
Delta Tau Chi ΔΤΧ
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.