Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Active Member
roblawarre
Posts: 7
Registered: ‎10-07-2011
Message 81 of 113 (2,303 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

12-18-2013 11:33 AM in reply to: roblawarre

2014 Inventor LT SP1 fixed my installand got past the 0xC0000142 error.  Had difficult time with Internet Explorer because it was unstable and crashed several times. Once the SP was installed I was able to register my serial number and launch the Inventor LT. Launching AutoCAD 2014 LT has not been an issue.  Have not used Inventor enough to tell if there are any other issues.

Member
gbjohnk
Posts: 3
Registered: ‎01-28-2012
Message 82 of 113 (2,077 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

01-01-2014 10:42 PM in reply to: aslevins

Praise Jesus! I did the same thing, installing and uninstalling the program 4 times.... Thank you for the solution. 

Member
gbjohnk
Posts: 3
Registered: ‎01-28-2012
Message 83 of 113 (2,080 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

01-01-2014 10:47 PM in reply to: aslevins
New Member
tsg2437
Posts: 1
Registered: ‎01-15-2014
Message 84 of 113 (1,747 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

01-15-2014 06:28 AM in reply to: aslevins

Thanks! I have 8.1 and am using Autodesk CAD2014 no probs, tried opening Autodesk Inventor 2014 and received 0xC0000142 error. SP1 fixed it!

Member
gbjohnk
Posts: 3
Registered: ‎01-28-2012
Message 85 of 113 (1,729 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

01-15-2014 09:45 PM in reply to: tsg2437
where and how do I get sp1 patch and fix the problem error code oxc0000142
on windows 8.1? thank you and much appreciated. Thank you!

--
Sincerely John R.D. Kuck
Cell (847) 693-9982
Employee
ChrisMitchell01
Posts: 383
Registered: ‎09-16-2005
Message 86 of 113 (1,721 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

01-15-2014 10:05 PM in reply to: gbjohnk

 
1.     Install 2014 SP1 –http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=22322619&linkID=9242019
2.     Install 2014 SP1, Update2 -http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=22744369&linkID=9242019
 
Ensure you follow the steps here, after you install the update:
 
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=22238097&linkID=9242018
 
Thanks,
Chris


Chris Mitchell
Inventor Customer Engagement Team
Autodesk, Inc.

New Member
t.shava
Posts: 1
Registered: ‎01-27-2014
Message 87 of 113 (1,427 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

01-27-2014 05:42 AM in reply to: aslevins
You know what? There too many choices for me to try and make this work. Verdict: Uninstalling.
New Member
cameron.pickeringsmith
Posts: 2
Registered: ‎02-25-2014
Message 88 of 113 (736 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

02-25-2014 09:21 PM in reply to: ChrisMitchell01

I'm trying to install and run the free student version of Autodesk Inventor Professional 2014 - WIN 64 - EN. It seemed to install but when i run it i too get the windows 8.1 error message:The application was unable to start correctly (0xc0000142). I've then tried to update using the service pack that fixes this, but wheni run Inventor2014_SP1_x64.msp i get another error message about 90% through its installation (attached): Installation ended prematurely because of an error, and it doesn't install it. Help?!?

 

My specs:

Operating System
    Windows 8.1 64-bit
CPU
    Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz    
RAM
    16.0GB Dual-Channel DDR3 @ 818MHz (11-11-11-28)
Motherboard
    Dell Inc. 0KWVT8 (CPU 1)
Graphics
    2048MB ATI AMD Radeon R9 270 (ATI)

New Member
aj17atj
Posts: 2
Registered: ‎02-26-2014
Message 89 of 113 (694 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

02-26-2014 11:43 AM in reply to: aslevins

I just downloaded Autodesk Invento 2014 as of last night. February 25th, 2014. I thought everything was fine until this morning when i went to open the program. It will not open, I am using windows 8.1. What do i do?

Community Manager
jessica.t
Posts: 1,414
Registered: ‎02-28-2012
Message 90 of 113 (686 Views)

Re: Inventor 2014 Error 0xC0000142 on Windows 8

02-26-2014 11:59 AM in reply to: aj17atj

Hi Andrew and welcome to the Autodesk Community!

 

Did you try the solution in the post above? Please let me if that makes a difference. Thank you!



Jessica Thrasher
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.