Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
New Member
1 Posts
0 Kudos
Registered: ‎07-03-2012
Post 1 of 15

Inventor 2013 - Lag Problem

1241 Views, 14 Replies
07-03-2012 06:01 PM

Hi guys,

 

I have just installed Inventor 2013. I was running Inventor 2012 before and everything was fine.

 

Now, I am noticing that when I click to edit a dimension for a new part that I have created, it takes a few seconds of delay before I type anything. This is so annoying especially when you do it all the time.

 

I highly doubt it has anything with the spec of my desktop but anyway it is the following:

 

Model : HP Z400 Workstation

Processor: Intel(R) Xeon(R) CPU W3670 @ 3.2GHz

RAM: 16GB

Operating System: Windows 7 Professional Service Pack 1 (64bit)

Graphics Card: Nvidia Quadro 4000

 

Any help would be appreciated.

 

(N.B: I use a Logitech M500 corded mouse if ever it makes any difference.)

 

 

Distinguished Contributor
225 Posts
0 Kudos
Registered: ‎10-24-2003
Post 2 of 15

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

07-03-2012 07:48 PM in reply to: thegourou20

Not just in dimension editing.

Try switching off components visibility in assembly view in idw, or any general update, constraint application etc. the time-waiting donut just does not want to stop spinning. Very fustrating.

I wish I've never installed 2013. I could do nicely without the (for me) completely useless fancy complicated new material and appearance system.

 

Julian

 

IV2013 Product design Suite Premium.

Dell M6400

12 GB RAM

Windows 7 Ultimate 64 Bit

Nvidia Quadro FX3700M 1 GB

Active Member
8 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-07-2009
Post 3 of 15

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-23-2013 10:17 AM in reply to: jrapert

Similar specs here -

IBM Thinkstation E30

Xeon E31240 3.3Ghz

8 GB Ram

Quaddro 2000

 

Latest service pack (1.1), Running Kaspersky antivirus

 

Same issue.

 

Anyone have ANY input?

Distinguished Mentor
968 Posts
50 Kudos
Registered: ‎11-03-2003
Post 4 of 15

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-23-2013 10:28 AM in reply to: thegourou20

You might try adding an exception to your anti-virus so it excludes scans on the Autodesk folder and subfolders, to see if that makes any difference.

John Retzlaff
*Expert Elite*
4,374 Posts
517 Kudos
Registered: ‎04-27-2005
Post 5 of 15

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-23-2013 10:41 AM in reply to: thegourou20

Under Tools>Application options.... make sure it is set to either Performance or compatibility.  Software graphics is the slowest.

 

Are you using custom materials/appearnces?  If you have not modified any you should be good to go with the default stuff that installs.

Active Member
8 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-07-2009
Post 6 of 15

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-23-2013 11:22 AM in reply to: john.retzlaff

It is set to performance - I've tried everything with no solution.

 

I have put in a request for exceptions in the Anti-virus, so far no response.

 

I have noticed that every click in Inventor causes Kaspersky to scan several files.

*Expert Elite*
7,925 Posts
658 Kudos
Registered: ‎09-13-2007
Post 7 of 15

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-23-2013 11:34 AM in reply to: Telson.Hadden

try disabling kaspersky and see what happens

 

Active Member
8 Posts
0 Kudos
Registered: ‎12-07-2009
Post 8 of 15

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-23-2013 12:56 PM in reply to: DarrenP

I would love to.  We're locked down tighter than fort knox, so I'm not allowed to disable kaspersky in any way, and I can't get any response from IT.

 

Distinguished Mentor
968 Posts
50 Kudos
Registered: ‎11-03-2003
Post 9 of 15

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-23-2013 01:03 PM in reply to: Telson.Hadden

Typical!

John Retzlaff
Active Contributor
40 Posts
2 Kudos
Registered: ‎04-01-2008
Post 10 of 15

Re: Inventor 2013 - Lag Problem

01-24-2013 04:11 AM in reply to: thegourou20

Have you installed the Inv. SP 1.1 + update?

Do you use Vault?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Green check.png  Please mark as "Accept as Solution" if it answers your question or "Kudos" if you found it useful
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2013 & 2014 Certified Professional
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are you interested in helping shape the future of the Autodesk Community? To participate in this brief usability study, please click here. Your time and input is greatly appreciated!