Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
vishal1.rawal
Posts: 15
Registered: ‎07-30-2013
Message 1 of 7 (674 Views)

Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

674 Views, 6 Replies
10-25-2013 01:03 AM

Hi,

 

Every time you work on large assembly or drawings inventor goes not responding and in the task bar an ADApplicationButton could be seen which is running in the background while inventor hangs.

 

Is this known issue with Inventor and is there any fix for this? Please help.

 

Thanks

Vishal

Valued Mentor
stephengibson76
Posts: 1,122
Registered: ‎08-01-2006
Message 2 of 7 (661 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

10-25-2013 02:09 AM in reply to: vishal1.rawal

on task manager, if the memory is still ticking over for inventor process, leave it for half hour, see if it comes back, if the memory has stopped changing it usually means that Inventor has died and you need to restart

Stephen Gibson



View stephen gibson's profile on LinkedIn


Contributor
vishal1.rawal
Posts: 15
Registered: ‎07-30-2013
Message 3 of 7 (656 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

10-25-2013 02:13 AM in reply to: vishal1.rawal

Inventor is set to use all Processors, Inventor responds back after about 5-10Mins, some times more.

 

Active Contributor
barsea
Posts: 27
Registered: ‎06-07-2011
Message 4 of 7 (528 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

01-09-2014 12:56 PM in reply to: vishal1.rawal

I understand how frustrating this problem is!

 

My bet is that you have a 3Dconnexion mouse. When I uninstalled the software drivers for my 3D mouse, these problems went away. When I re-installed the drivers, the problem came back.

 

I followed the procedure found on the following link and have not experienced the problem since.

 

http://www.3dconnexion.com/index.php?id=200&faq_red=faq/28

 

Sean.

Active Contributor
barsea
Posts: 27
Registered: ‎06-07-2011
Message 5 of 7 (526 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

01-09-2014 12:58 PM in reply to: vishal1.rawal

Alternatively, you can try unloading the 3DxInventor addin from Tools>Options>Add-Ins. Apparently it has worked for some people but then it was reported that the buttons on the mouse won't work afterwards.

 

Sean.

Member
rileybreed
Posts: 4
Registered: ‎01-11-2011
Message 6 of 7 (46 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

12-04-2014 06:00 AM in reply to: vishal1.rawal

So there is no solution for this yet?

I have a Dell Computer with a Dell mouse and am having this problem.

My computer specs far exceed the recommended:

 

Xeon Dual CPU (4 cores each) at 2.27GHz each

32GB Ram

64 bit Windows 7 Ultimate

1TB Hard drive

Inventor 2015

 

Everything is up to date, all drivers up to date, no viruses or malware.

 

 

 

*Expert Elite*
mcgyvr
Posts: 7,248
Registered: ‎12-01-2004
Message 7 of 7 (41 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

12-04-2014 06:10 AM in reply to: rileybreed

I used to see it quite often.. 

Haven't noticed it in a long time though.. But I'm now working with all my cad files on my local machine vs over the network and we use robo copy to copy them back to the server each night. 

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

-------------------------------------------------------------------------------------
2015 Product Design Suite Ultimate
Windows 7 64 bit
Core i7 4820k processor (OC'd to 4.4Ghz), Nvidia GTX 770, 16G RAM


Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.