Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
vishal1.rawal
Posts: 15
Registered: ‎07-30-2013
Message 1 of 5 (467 Views)

Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

467 Views, 4 Replies
10-25-2013 01:03 AM

Hi,

 

Every time you work on large assembly or drawings inventor goes not responding and in the task bar an ADApplicationButton could be seen which is running in the background while inventor hangs.

 

Is this known issue with Inventor and is there any fix for this? Please help.

 

Thanks

Vishal

Valued Mentor
stephengibson76
Posts: 1,095
Registered: ‎08-01-2006
Message 2 of 5 (454 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

10-25-2013 02:09 AM in reply to: vishal1.rawal

on task manager, if the memory is still ticking over for inventor process, leave it for half hour, see if it comes back, if the memory has stopped changing it usually means that Inventor has died and you need to restart

Stephen Gibson



View stephen gibson's profile on LinkedIn


Contributor
vishal1.rawal
Posts: 15
Registered: ‎07-30-2013
Message 3 of 5 (449 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

10-25-2013 02:13 AM in reply to: vishal1.rawal

Inventor is set to use all Processors, Inventor responds back after about 5-10Mins, some times more.

 

Active Contributor
barsea
Posts: 27
Registered: ‎06-07-2011
Message 4 of 5 (321 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

01-09-2014 12:56 PM in reply to: vishal1.rawal

I understand how frustrating this problem is!

 

My bet is that you have a 3Dconnexion mouse. When I uninstalled the software drivers for my 3D mouse, these problems went away. When I re-installed the drivers, the problem came back.

 

I followed the procedure found on the following link and have not experienced the problem since.

 

http://www.3dconnexion.com/index.php?id=200&faq_red=faq/28

 

Sean.

Active Contributor
barsea
Posts: 27
Registered: ‎06-07-2011
Message 5 of 5 (319 Views)

Re: Inventor 2013 goes not responding (AdApplicationButton)

01-09-2014 12:58 PM in reply to: vishal1.rawal

Alternatively, you can try unloading the 3DxInventor addin from Tools>Options>Add-Ins. Apparently it has worked for some people but then it was reported that the buttons on the mouse won't work afterwards.

 

Sean.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.