Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Board Manager
ChrisMitchell01
Posts: 453
Registered: ‎09-16-2005
Message 11 of 18 (424 Views)

Re: Inventor 2013 - Can't Create New Files

10-11-2012 12:40 PM in reply to: mrattray

Can you confirm which templates you are using ? Does it make a difference if you use the as-shipped templates ?

 

Your comments about what happens after selecting the sketch plane could indicate a potential graphics issue - have you confirmed your graphics drivers are current ?

 

When you state this started to occur after installing some MS updates - can you confirm which MS updates ? You can see which were installed & when from Control Panel, Uninstall Program, View Installed Updates.

 

If you have installed .net4.5 then that could be an influencing factor - 2013 currently supports .net4.0 not 4.5

 

Thanks,
Chris

 

PS. Support for backward compatibility is absolutely nothing to do with forcing you to do upgrades, (yes I could have used a different phrase there).



Chris Mitchell
Inventor Customer Engagement Team
Autodesk, Inc.

Member
jack
Posts: 5
Registered: ‎01-10-2011
Message 12 of 18 (400 Views)

Re: Inventor 2013 - Can't Create New Files

10-11-2012 01:52 PM in reply to: ChrisMitchell01

Chris,

1.  I am using the as-shipped templates.

2.  Because of your suggestion I took the time (and risk) to upgrade my Nvidia drivers but the problem still persists

3.  I will try to attach a pdf file of the latest MS updates that correspond to the time frame of failure of Inventor.

4.  I have NOT installed net4.5.  In trying to determine if was done automatically for me I looked at the upgrade record under the control panel util "Uninstall an update" and all I see is .NET Framework 4 client profile and .NET Framework 4 Extended.

 

Thanks,  

Jack

Board Manager
ChrisMitchell01
Posts: 453
Registered: ‎09-16-2005
Message 13 of 18 (381 Views)

Re: Inventor 2013 - Can't Create New Files

10-11-2012 05:35 PM in reply to: jack

Hi Jack,


Well we're not aware of any issues related to what you show there.

 

As a next step could you try unloading all add-ins from Tools, Add-ins & retrying.

 

Also, try using the App Options, Hardware tab to try the various other grpahics modes. Note that you'lll need to exit Inventor after making these changes to ensure you're using the new mode. Does Diagnostics from the App Option Hardware tab show any errors ? (Right at the end of the report).

 

Thanks
Chris



Chris Mitchell
Inventor Customer Engagement Team
Autodesk, Inc.

Member
jack
Posts: 5
Registered: ‎01-10-2011
Message 14 of 18 (331 Views)

Re: Inventor 2013 - Can't Create New Files

10-20-2012 08:04 AM in reply to: ChrisMitchell01

Chris,

 

Sorry for the delay but had to get parts out the door.

 

I never found a fix for this arbitrary problem triggered by a Microsoft automatic update.

Finally removed IV 2013 and reinstalled plus SP1.  Also reverted back to my "good" GPU driver.

As I type this I am back on line.  I will let you know the next time this happens.

 

Thanks for your effort on this issue.

 

Jack

New Member
studmuffin200931
Posts: 2
Registered: ‎09-04-2009
Message 15 of 18 (255 Views)

Re: Inventor 2013 - Can't Create New Files

12-19-2012 01:33 PM in reply to: MMirynowski

I'm having similar problem of what this person posted.  Can you sent me active link where I can download update of: DL20082900 in 64bit please.  there was broken link!

Thank you

Distinguished Mentor
john.retzlaff
Posts: 947
Registered: ‎11-03-2003
Message 16 of 18 (251 Views)

Re: Inventor 2013 - Can't Create New Files

12-19-2012 01:37 PM in reply to: studmuffin200931
New Member
studmuffin200931
Posts: 2
Registered: ‎09-04-2009
Message 17 of 18 (246 Views)

Re: Inventor 2013 - Can't Create New Files

12-19-2012 01:53 PM in reply to: john.retzlaff

Thank you SOO much!!! it works!!!  :smileyhappy:

 

Contributor
andrewdw
Posts: 15
Registered: ‎05-20-2014
Message 18 of 18 (56 Views)

Re: Inventor 2013 - Can't Create New Files

07-02-2014 01:42 PM in reply to: jack

Did you manage to get a fix for this?

 

I have a similar problem along with other users here:

Autodesk Inventor 2014 Freezes When Creating New Document

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.