Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
Karol-Or
Posts: 265
Registered: ‎11-28-2011
Message 1 of 6 (355 Views)
Accepted Solution

inserted parts in assembly don't move

355 Views, 5 Replies
01-05-2014 05:53 AM

I insert parts in an assembly, new parts from content center or from a library, without projected edjes, they are free to move until i impose the first constraint, the axis to axis alignment of round parts, then i cannot move them anymore in order to continue constraining them

I've seen this behaviour a couple of times in our office - usually it's because the assembly is "sick" somewhere. Either a constraint that's conflicting, or something else un-resolved. 

 

Exact same behaviour - insert any part ... it's free to move ... add 1 contraint and the part "locks-up".

 

Check for the "red-plus-I'm-sick-sign" up top - and see if anything is wrong.

 

*Expert Elite*
scottmoyse
Posts: 1,656
Registered: ‎06-10-2009
Message 2 of 6 (322 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-05-2014 07:29 PM in reply to: Karol-Or

can you upload a dataset as an example?

Cheers
Scott Moyse

Please use Mark Solutions!.Accept as Solution &Give Kudos!Kudos to further enhance the value of these forums. Cheers!


   

Distinguished Contributor
Karol-Or
Posts: 265
Registered: ‎11-28-2011
Message 3 of 6 (314 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-05-2014 10:19 PM in reply to: scottmoyse

The handle has one constraint on the axis but cannot move

Product Support
bob.holland
Posts: 323
Registered: ‎02-15-2013
Message 4 of 6 (295 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-06-2014 04:32 PM in reply to: Karol-Or

Karol-Or,

 

I took a look at your assembly and it seems to be missing some files.

I tested the two parts in a different assembly that I expect that you want to rotate.

 

You might want to try doing a pack and go w/o libraries and zipping that up and I can take a look at it.

 

Thank you.

 



Bob Holland


Distinguished Contributor
Karol-Or
Posts: 265
Registered: ‎11-28-2011
Message 5 of 6 (284 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-07-2014 12:31 AM in reply to: bob.holland

I opened the assembly file that i sent to you and it doesn't need more files.

I copied the files to a different folder and opened the assembly from there now, and the handle is free to move, as i expected.

Why, in the first place, was it locked, and now free to move, according to the constraints?

Valued Contributor
Millehuse
Posts: 53
Registered: ‎01-21-2011
Message 6 of 6 (274 Views)

Re: inserted parts in assembly don't move

01-07-2014 03:35 AM in reply to: Karol-Or

I've seen this behaviour a couple of times in our office - usually it's because the assembly is "sick" somewhere. Either a constraint that's conflicting, or something else un-resolved. 

 

Exact same behaviour - insert any part ... it's free to move ... add 1 contraint and the part "locks-up".

 

Check for the "red-plus-I'm-sick-sign" up top - and see if anything is wrong.

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.