Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Valued Contributor
timdown73
Posts: 183
Registered: ‎07-21-2010
Message 1 of 3 (166 Views)
Accepted Solution

Insert part in an assembly on 1 or 2 planes only

166 Views, 2 Replies
01-02-2014 08:35 AM

Hello All,

Is there a way to insert a part that would be grounded or flush constrained on one or two planes only (automatically) and not all three?  For example; you'd insert the part and you'd pick the two planes that you want to be flush constrained but the 3rd plane you'd constrain yourself.

All or nothing, at least in IV2014 you can use the rotate on axis when placing the part in Inventor.
*Expert Elite*
blair
Posts: 4,193
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 3 (161 Views)

Re: Insert part in an assembly on 1 or 2 planes only

01-02-2014 08:50 AM in reply to: timdown73
All or nothing, at least in IV2014 you can use the rotate on axis when placing the part in Inventor.
Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 340.52
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
Delta Tau Chi ΔΤΧ
Valued Contributor
timdown73
Posts: 183
Registered: ‎07-21-2010
Message 3 of 3 (153 Views)

Re: Insert part in an assembly on 1 or 2 planes only

01-02-2014 09:12 AM in reply to: blair
Didn't think so, just wanted to be sure.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.