Inventor General Discussion

Reply
Active Contributor BAH
Active Contributor
BAH
Posts: 42
Registered: ‎12-02-2003
Message 1 of 6 (132 Views)

Insert BMP into .dwg

132 Views, 5 Replies
11-25-2002 10:00 PM
I have been running Inventor 6 for 2 weeks, and its been going ca."ok". Have installed sp2.
Yesterday som IT-guru came and installed DME viewer, and..
In my titelblock I have a BMP,companylogo. it looks ok when I open the .idw, but when I rightclick to edit the titelblock i get the error "File not found. Embedding 60 cannot be found....bla bla". And the BMP has been shrunked to 1/4 of its orginal size, and its looking strange. The outer boarder looks to be the same as before, but not the picture.
The same happends when i try to make a new file and insert BMP-file
*DJSpaceMouse
Message 2 of 6 (132 Views)

Re: Insert BMP into .dwg

11-25-2002 10:15 PM in reply to: BAH
Reassociate the BMP extension to
MSPaint.


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
I
have been running Inventor 6 for 2 weeks, and its been going ca."ok". Have
installed sp2.
Yesterday som IT-guru came and installed DME viewer, and..

In my titelblock I have a BMP,companylogo. it looks ok when I open the
.idw, but when I rightclick to edit the titelblock i get the error "File not
found. Embedding 60 cannot be found....bla bla". And the BMP has been shrunked
to 1/4 of its orginal size, and its looking strange. The outer boarder looks
to be the same as before, but not the picture.
The same happends when i
try to make a new file and insert BMP-file
*DJSpaceMouse
Message 3 of 6 (132 Views)

Re: Insert BMP into .dwg

11-25-2002 10:20 PM in reply to: BAH
Another instance of an IT person flexing their
"microchip muscles", eh?


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
I
have been running Inventor 6 for 2 weeks, and its been going ca."ok". Have
installed sp2.
Yesterday som IT-guru came and installed DME viewer, and..

In my titelblock I have a BMP,companylogo. it looks ok when I open the
.idw, but when I rightclick to edit the titelblock i get the error "File not
found. Embedding 60 cannot be found....bla bla". And the BMP has been shrunked
to 1/4 of its orginal size, and its looking strange. The outer boarder looks
to be the same as before, but not the picture.
The same happends when i
try to make a new file and insert BMP-file
*tbrack
Message 4 of 6 (132 Views)

Re: Insert BMP into .dwg

11-25-2002 10:20 PM in reply to: BAH
Just a shot in the dark, but I'd try
re-associating .bmp files back to the program that Inventor is expecting
(MS Paint - I think).  If you do a search for bmp and bitmap in this
newsgroup and older inactive inventor newsgroups, I think you'll find topics
similar to your problem.  You also should try to dis-associate the .bmp
extention inside the new viewer program so it doesn't 'steal' the .bmps
back when you start the viewer again.


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
I
have been running Inventor 6 for 2 weeks, and its been going ca."ok". Have
installed sp2.
Yesterday som IT-guru came and installed DME viewer, and..

In my titelblock I have a BMP,companylogo. it looks ok when I open the
.idw, but when I rightclick to edit the titelblock i get the error "File not
found. Embedding 60 cannot be found....bla bla". And the BMP has been shrunked
to 1/4 of its orginal size, and its looking strange. The outer boarder looks
to be the same as before, but not the picture.
The same happends when i
try to make a new file and insert BMP-file
*Dotson, Sean
Message 5 of 6 (132 Views)

Re:

11-25-2002 10:55 PM in reply to: BAH
see my Tips & Tricks tutorial page 8 # 18 on
how to do this.  It doesn't always work via File Associations. 
Sometimes a regedit hack is required.


--
Sean Dotson, PE

href="http://www.sdotson.com">http://www.sdotson.com

...sleep is for the
weak..
-----------------------------------------


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">

Reassociate the BMP extension to
MSPaint.


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
I
have been running Inventor 6 for 2 weeks, and its been going ca."ok". Have
installed sp2.
Yesterday som IT-guru came and installed DME viewer,
and..
In my titelblock I have a BMP,companylogo. it looks ok when I open
the .idw, but when I rightclick to edit the titelblock i get the error "File
not found. Embedding 60 cannot be found....bla bla". And the BMP has been
shrunked to 1/4 of its orginal size, and its looking strange. The outer
boarder looks to be the same as before, but not the picture.
The same
happends when i try to make a new file and insert
BMP-file
*Bliss, Charles
Message 6 of 6 (132 Views)

Re:

11-25-2002 11:39 PM in reply to: BAH
It isn't a matter of "Inventor expecting", it is a matter of a suitable bitmap
server.  There are a couple paint programs that work well but for sure, Microsoft's
Image composer isn't one of them.  If you have installed Microsoft Front
Page with Image Composer on your computer, then it registered itself as the
Picture/Paint server and is causing the problem.  Check Drew's site for how
to fix it.



tbrack wrote:


cite="mid7E892E1B84F033D50A4203B4FF966418@in.WebX.maYIadrTaRb">
Just a shot in the dark, but I'd try re-associating .bmp
files back to the program that Inventor is expecting (MS Paint - I think). 
If you do a search for bmp and bitmap in this newsgroup and older inactive
inventor newsgroups, I think you'll find topics similar to your problem. 
You also should try to dis-associate the .bmp extention inside the new viewer
program so it doesn't 'steal' the .bmps back when you start the viewer again.



style="border-left: 2px solid rgb(0,0,0); padding-right: 0px; padding-left: 5px; margin-left: 5px; margin-right: 0px;">


I have been running Inventor 6 for 2 weeks, and its been going ca."ok".
Have installed sp2.

Yesterday som IT-guru came and installed DME viewer, and..

In my titelblock I have a BMP,companylogo. it looks ok when I open the
.idw, but when I rightclick to edit the titelblock i get the error "File
not found. Embedding 60 cannot be found....bla bla". And the BMP has been
shrunked to 1/4 of its orginal size, and its looking strange. The outer
boarder looks to be the same as before, but not the picture.

The same happends when i try to make a new file and insert BMP-file



Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.