Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Active Contributor
28 Posts
1 Kudo
Registered: ‎05-05-2011
Post 41 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 03:33 PM in reply to: Ktelang

Is ti strange that in macros category i dont have nothing.....:smileytongue:

 

How can i enter a Key in a column at macro category??

Employee
959 Posts
97 Kudos
Registered: ‎02-24-2009
Post 42 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 03:37 PM in reply to: nikhunter

Did you put all your VBA code into your ApplicationProject?
It must be in the ApplicationProject, instead of in the document.



Mike Deck
Software Developer
DLS - Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Active Contributor
28 Posts
1 Kudo
Registered: ‎05-05-2011
Post 43 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 03:41 PM in reply to: MjDeck

I forgot to tell you tha i am amatuer at Autodesk Inventor...

 

How can i  put all  VBA code into my ApplicationProject

Employee
959 Posts
97 Kudos
Registered: ‎02-24-2009
Post 44 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 03:48 PM in reply to: nikhunter

Here is a screenshot of the VBA Editor.  The ApplicationProject is at the top left.  Copy and paste your code from where you have it now (maybe in Module1 of the DocumentProject) into Module1 of the ApplicationProject.

 

ApplicationProject.png



Mike Deck
Software Developer
DLS - Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Active Contributor
28 Posts
1 Kudo
Registered: ‎05-05-2011
Post 45 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 04:00 PM in reply to: Ktelang

Ok i did that.

Now i can find my macro in macros category...

And now what???

 

Active Contributor
28 Posts
1 Kudo
Registered: ‎05-05-2011
Post 46 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 04:11 PM in reply to: Ktelang

Ok Mike i think i done it....I will try a liitle bit by myself because i feel that i tired you, and if i have another question i will be back.....

I realy thank you and appriciate all your help.....

Employee
959 Posts
97 Kudos
Registered: ‎02-24-2009
Post 47 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 04:15 PM in reply to: nikhunter

OK, great. I forgot one thing: you should set an option so that the VBA macros are available all the time.

Under Application Options
Check the Load VBA on start-up  option

 

LoadVbaOnStartup.png



Mike Deck
Software Developer
DLS - Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Active Contributor
28 Posts
1 Kudo
Registered: ‎05-05-2011
Post 48 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 04:28 PM in reply to: Ktelang

Hmmmm.Mike  i have autodesk 2011 and i dont have any of this setting...Look at Yourself

 

 

Active Contributor
28 Posts
1 Kudo
Registered: ‎05-05-2011
Post 49 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 04:36 PM in reply to: Ktelang

Finally i enter a shortcut Key on a macro as you say...

But how it can be activated???I mean when i can press the button "A" for example, and run my macro???

I must do somethimg else???It's about this setting you send me???

Employee
959 Posts
97 Kudos
Registered: ‎02-24-2009
Post 50 of 54

Re: ilogic shortcut key

11-30-2012 04:43 PM in reply to: nikhunter

You don't need the Load VBA on start-up option in Inventor 2011.  But it is required in Inventor 2013 (and maybe 2012).

If your macro is not working, I don't know what the problem might be. I would recommend using two letters instead of one for your shortcut. Please send me a screenshot similar to the one below:


SetKeyboardMacro.png

 



Mike Deck
Software Developer
DLS - Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post