Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
nstalker
Posts: 207
Registered: ‎03-16-2012
Message 1 of 3 (246 Views)
Accepted Solution

How to remove units from reference parameters

246 Views, 2 Replies
09-26-2013 07:02 AM

I named a driven dimension parameter so I can reference it elsewhere in my model.  The problem is that the driven dimension is in inches and the reference parameter does not allow me to change the units.  I would like to use that driven dimension in my model and divide it by the pitch in a pattern to get the correct count for my pattern.  The pattern dialog box is expecting a unitless input.

 

I tried creating a unitless user parameter that referenced the reference parameter but that did not work.

Hi!

 

Now You have a parameter let's call him "driven", unit: "in"

 

Now, create a new numeric parameter, choose "ul" as unit

 

We will call this parameter as: "driven_converted"

 

To convert use this expression:

 

1.png

 

Now you can use this "Driven_converted" to use in other parameters.

 

Remember that:  if you want to use this parameter as a array qty, you will need a integer, maybe you have to add another prefix:

 

floor(expr) -------- unitless (Next lowest whole number.)                             ex: 2.8 - > 2

ceil(expr)  --------- unitless (Next highest whole number.)                           ex: 2.8 - > 3

round(expr) -------unitless (Closest whole number.)                                    ex: 2.3 - > 2            2.6 - > 3

                   

Did you find this reply helpful ? If so, use the  Mark Solutions!  Accept as Solution or Give Kudos!Kudos - Thank you!

Distinguished Contributor
nstalker
Posts: 207
Registered: ‎03-16-2012
Message 2 of 3 (238 Views)

Re: How to remove units from reference parameters

09-26-2013 07:19 AM in reply to: nstalker

Found the answer here

 

http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Inventor/Floor-or-Ceil-value-from-reference-parameter/td-p/59...

 

looks something like this

 

isolate(referenceparameter;unit;ul)

Distinguished Mentor
ccarreiras
Posts: 958
Registered: ‎02-04-2010
Message 3 of 3 (230 Views)

Re: How to remove units from reference parameters

09-26-2013 07:48 AM in reply to: nstalker

Hi!

 

Now You have a parameter let's call him "driven", unit: "in"

 

Now, create a new numeric parameter, choose "ul" as unit

 

We will call this parameter as: "driven_converted"

 

To convert use this expression:

 

1.png

 

Now you can use this "Driven_converted" to use in other parameters.

 

Remember that:  if you want to use this parameter as a array qty, you will need a integer, maybe you have to add another prefix:

 

floor(expr) -------- unitless (Next lowest whole number.)                             ex: 2.8 - > 2

ceil(expr)  --------- unitless (Next highest whole number.)                           ex: 2.8 - > 3

round(expr) -------unitless (Closest whole number.)                                    ex: 2.3 - > 2            2.6 - > 3

                   

Did you find this reply helpful ? If so, use the  Mark Solutions!  Accept as Solution or Give Kudos!Kudos - Thank you!

Regards.
CarlosC

Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk Factory Design Suite Ultimate 2015
Windows 7 64Bit
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!