Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Valued Mentor
stevec781
Posts: 685
Registered: ‎05-29-2009
Message 1 of 7 (1,292 Views)
Accepted Solution

Get Model Sketches not working

1292 Views, 6 Replies
09-03-2010 04:41 AM

I have a drawing and want the sketches in the base view so I right click the model node under the view, select get model sketches and nothing happens.  Is there a step I'm missing here?  The command is now greyed out with a tick next to it but no sketches anywhere and I cant uncheck it.

 

Using 2011 SP0 64 bit.

Distinguished Mentor
john.retzlaff
Posts: 920
Registered: ‎11-03-2003
Message 2 of 7 (1,284 Views)

Re: Get Model Sketches not working

09-03-2010 05:25 AM in reply to: stevec781

Expand your model tree, right-click the sketch and select Include.

John Retzlaff
Valued Mentor
stevec781
Posts: 685
Registered: ‎05-29-2009
Message 3 of 7 (1,280 Views)

Re: Get Model Sketches not working

09-03-2010 05:44 AM in reply to: john.retzlaff

If you mean the tree in the drawing the sketches arent visible in it so its not possible to right click on them,

If you mean the tree in the part there is no option saying include when I right click.

Distinguished Mentor
john.retzlaff
Posts: 920
Registered: ‎11-03-2003
Message 4 of 7 (1,276 Views)

Re: Get Model Sketches not working

09-03-2010 05:52 AM in reply to: stevec781

496i60660F539B09EA86You right click the node for the part and check get model sketches, then expand the part node, you should be able to access the model sketch.

This only works for sketches that are normal to the view.

John Retzlaff
Valued Mentor
stevec781
Posts: 685
Registered: ‎05-29-2009
Message 5 of 7 (1,266 Views)

Re: Get Model Sketches not working

09-03-2010 07:10 AM in reply to: stevec781

Looks like there's something wrong as there are no sketches showing even though get model sketches is checked.  All are normal to the view.

 

Mentor
PACDrafting
Posts: 587
Registered: ‎10-22-2007
Message 6 of 7 (1,257 Views)

Re: Get Model Sketches not working

09-03-2010 07:31 AM in reply to: stevec781

Try inserting a new base view in a new drawing and select get model sketches.

 

Sometimes the get model sketches fails to get the sketches if its not selected directly after the base view is inserted.

 

Let me know if this works.

 

Valued Mentor
stevec781
Posts: 685
Registered: ‎05-29-2009
Message 7 of 7 (1,253 Views)

Re: Get Model Sketches not working

09-03-2010 08:05 AM in reply to: stevec781

That didnt work so I deleted the view again, saved, exited IV, re-booted machine, opened drg, inserted view and then tried and it worked.  The drg was originally created in 2010 so maybe that had something to do with it.

Thanks.

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.