Inventor General Discussion

Reply
Contributor
jkhoylman
Posts: 23
Registered: ‎02-22-2013
Message 11 of 43 (380 Views)

Re: Freezing problem

02-25-2013 08:05 PM in reply to: jkhoylman
Tried defragging. Made no difference.
New Member
JBStile
Posts: 1
Registered: ‎03-05-2013
Message 12 of 43 (332 Views)

Re: Freezing problem

03-05-2013 12:46 PM in reply to: jkhoylman

Im having a similar problem. I can start inventor fine and everything works until i click a tool like box or line then it sezies up the entire computer. I am running windows 7 x64 with an I7 processor and 8 gigs of ram. It was running fine as of a few weeks ago.

Distinguished Mentor
swhite
Posts: 531
Registered: ‎11-08-2012
Message 13 of 43 (330 Views)

Re: Freezing problem

03-05-2013 02:53 PM in reply to: jkhoylman

You said the other 2 computers you have capable of running Inventor run Vista? Have you tried installing it on one of the others to see if the problem persists? This could possibly eliminate Vista as the cause.

Steven White
Lee C. Moore, Inc.
www.lcm-wci.com
Inventor 2011
Intel Dual Xeon E31225 @ 3.1 GHz CPU
16 GB RAM
NVIDIA Quadro 600 GPU
Windows 7 - 64 Bit
Contributor
jkhoylman
Posts: 23
Registered: ‎02-22-2013
Message 14 of 43 (305 Views)

Re: Freezing problem

03-06-2013 08:02 AM in reply to: swhite

I did try installing it on my Vista, 64 bit, 8 gb, desktop, and had the same problem.  My other computer runs Windows 7, but only has 1 gb of ram.

Distinguished Mentor
swhite
Posts: 531
Registered: ‎11-08-2012
Message 15 of 43 (301 Views)

Re: Freezing problem

03-06-2013 08:15 AM in reply to: jkhoylman

Can you upgrade the RAM? Most times it is relatively inexpensive to upgrade to 8GB or 16GB if it will handle that much (age of computer). What type of video cards do they have or worse yet do they have integrated video drivers? Is your Vista computer with 8GB new enough to handle Windows 7? I think an upgrade to Windows 7 from Vista is around $120 bucks and should tell you if your computer can handle it. Start Menu>Windows Anytime Upgrade.

 

Install it on the Windows 7 computer. Although with 1GB it would crawl, it eliminates windows as the problem if it works. If it doesn't it may be video drivers or your video card may not be robust enough.

Steven White
Lee C. Moore, Inc.
www.lcm-wci.com
Inventor 2011
Intel Dual Xeon E31225 @ 3.1 GHz CPU
16 GB RAM
NVIDIA Quadro 600 GPU
Windows 7 - 64 Bit
Contributor
jkhoylman
Posts: 23
Registered: ‎02-22-2013
Message 16 of 43 (283 Views)

Re: Freezing problem

03-06-2013 08:31 PM in reply to: jkhoylman
But it's not really worth it on a 4 year old device. Also, I have addressed every single ram suggestion and they have had no effect, 8 gb should be more than enough. Also, I don't believe that installing it on my netbook would prove anything, as thousand of people have downloaded it before on windows 7, so it should work, and others have downloaded it on vista. JBStile has reported the same problem on a different OS, therefore, I believe it either has to do with some fundemental error in Inventor, or we have it set up wrong,, or there is just something about our computers that Inventor just doesn't like.
Contributor
jkhoylman
Posts: 23
Registered: ‎02-22-2013
Message 17 of 43 (223 Views)

Re: Freezing problem

03-14-2013 08:30 PM in reply to: jkhoylman
I'm still open to suggestions though...
*Expert Elite*
blair
Posts: 4,165
Registered: ‎11-13-2006
Message 18 of 43 (208 Views)

Re: Freezing problem

03-15-2013 08:32 AM in reply to: jkhoylman

When you installed IV on the machine, were you?

 

1.) Logged in with Administrative Privileges

2.) UAC slider set to lowest position (off)

3.) Anti-Virus (if any) disable and it's service stopped

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 340.52
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
Contributor
jkhoylman
Posts: 23
Registered: ‎02-22-2013
Message 19 of 43 (197 Views)

Re: Freezing problem

03-15-2013 12:51 PM in reply to: jkhoylman

No, would those help?

*Expert Elite*
blair
Posts: 4,165
Registered: ‎11-13-2006
Message 20 of 43 (192 Views)

Re: Freezing problem

03-15-2013 01:49 PM in reply to: jkhoylman

The first two are prerequisites, which I guess would make them important.

 

Un-install Inventor and re-install with the required settings.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 340.52
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
Announcements
Autodesk Alert | We are currently working on restoring Previous Version License request access in the Autodesk Subscription Center. If you are a subscription customer and would like to request a Previous Version License, please use this link as a temporary workaround. We apologize for the inconvenience and thank you for your patience.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.