Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-21-2010
Post 1 of 3

Fillet weld not showing typical bitmap texture in Inventor 2013

937 Views, 2 Replies
05-31-2012 11:25 AM

Usually when creating a fillet weld it displays a texture of a wavy surface.  I can only get a smooth surface.  Is there a way to modify weld appearance to what I'm used to?

Member
4 Posts
0 Kudos
Registered: ‎09-21-2010
Post 2 of 3

Re: Fillet weld not showing typical bitmap texture in Inventor 2013

05-31-2012 12:15 PM in reply to: ElectraGlide

After playing around with Appearances for Welded Mild Steel, I discovered Inventor was trying to pull an image file called WeldCat.png from a bogus location in the project file.  No rhyme or reason for it except it was the last location I opened a document.  I found the actual image file in a folder under Autodesk Shared and redirected it.  Now, it seems to be okay, until the next time I need a texture and it comes up missing!

Product Support
578 Posts
47 Kudos
Registered: ‎11-23-2005
Post 3 of 3

Re: Fillet weld not showing typical bitmap texture in Inventor 2013

06-08-2012 03:57 PM in reply to: ElectraGlide

Did you migrate your weldmen assembly before you added new weld beads?

I would also be interested to know where the "bogus" location was pointing at.

 

The weldcat0.png texture bitmap that is used in the weld materials gets installed by default in the following location 

 

C:\Program Files (x86)\Common Files\Autodesk Shared\Materials\Textures\1\Mats.

 

Do you have this folder on your machine and does it contain data?

 

Thanks.

Bob

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post