Inventor General Discussion

Reply
*Boswell, Mark
Message 1 of 6 (163 Views)

Error While Saving Assembly

163 Views, 5 Replies
11-04-2002 06:04 AM
[WARNING] Problems encountered while saving the document.
[r:\core\Fw\Main\FWxSceneDoc.cpp, line 1431]
[ERROR] Error(s) detected while writing segment AmDcSegment in database
C:\Work In Progress\Small Batch Sheller Parts Manual\sh31.iam
[r:\core\RSe\segment\segStream.cpp, line 242]
[ERROR] Error detected while saving object of type RDxOccurrence
[r:\core\RSe\meta\meta.cpp, line 967]
[ERROR] Internal error in persistence operation (Segment loading
is not supported within other persistence operations)
[ERROR] The database in C:\Work In Progress\Small Batch Sheller Parts
Manual\sh31.iam could not be saved
[r:\core\RSe\database\databaseC.cpp, line 1195]

This is the error that I get when saving an assembly once I add another
subassembly to the top level assembly. Any Ideas from the pros on the cause
or solution to this error.

TIA,

Mark
*Boswell, Mark J
Message 2 of 6 (163 Views)

Re: Error While Saving Assembly

11-04-2002 08:47 AM in reply to: *Boswell, Mark
Well...here is what I have tried so far. Before I left work that is....

1. Try to save with no changes to the big assembly.....works fine
2. Try to add a different part to the assembly (different from the offending
one mentioned below).......crash (same error message)
3. Create new project file that references the same assembly and associated
folders (purchased parts...etc...)and try to add a previously non-offending
part.....crash (same error message)
4. Install SP1 for Win XP (A blind cry for help).....crash (same error
message)


This was a bad day at work.....the computer this is happening on is a bran
spanking new dell 530 dual 1.8 xenon with 1 GB Ram and a quadro 4 900 xgl
with the appropriate (iv certified) drivers installed....the boss purchased
two of these 530's on my recommendation and they are making me look BAD...

I am planning on reinstalling inventor in the morning if I do not get any
suggestions and hope that something was wrong with the install...

This message was just a little more background to shine some light on the
situation and help anyone to understand and hopefully give some helpful
hints.

Thanks,

Mark





"Mark Boswell" wrote in message
news:07C881A6E0450EDE8153E054A8079E3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> [WARNING] Problems encountered while saving the document.

> [r:\core\Fw\Main\FWxSceneDoc.cpp, line 1431]
> [ERROR] Error(s) detected while writing segment AmDcSegment in
database
> C:\Work In Progress\Small Batch Sheller Parts Manual\sh31.iam

> [r:\core\RSe\segment\segStream.cpp, line 242]
> [ERROR] Error detected while saving object of type RDxOccurrence
> [r:\core\RSe\meta\meta.cpp, line 967]
> [ERROR] Internal error in persistence operation (Segment
loading
> is not supported within other persistence operations)
> [ERROR] The database in C:\Work In Progress\Small Batch Sheller Parts
> Manual\sh31.iam could not be saved
> [r:\core\RSe\database\databaseC.cpp, line 1195]
>
> This is the error that I get when saving an assembly once I add another
> subassembly to the top level assembly. Any Ideas from the pros on the
cause
> or solution to this error.
>
> TIA,
>
> Mark
>
>
*Rennick, Alan
Message 3 of 6 (163 Views)

Re:

11-04-2002 10:03 AM in reply to: *Boswell, Mark
Mark,
We have experienced similar problems with some derived assemblies here.
Do you have any derived parts in your assembly? If so, I've found that
opening the parent part and doing a "Rebuild All" (Tools>Rebuild All) seems
to work.

If you do NOT have any derived parts, can you do a Rebuild on the
assembly itself and save?

I've forwarded several of these to our VAR, who has sent me back replies
from Adesk - they have said that it will be fixed in the SP due in the next
week or so. In the meantime, if you cannot do the save (or even if the
Rebuild option works for you) send it to your VAR and insist that they fix
it. I love this product, but incidents like this make me understand why
some post-ers have reverted to R5.3 in the meantime...

Hope this helps.

Alan


"Mark J Boswell" wrote in message
news:88E6CFD06CECA172DBECE661177BB0FA@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Well...here is what I have tried so far. Before I left work that is....
>
> 1. Try to save with no changes to the big assembly.....works fine
> 2. Try to add a different part to the assembly (different from the
offending
> one mentioned below).......crash (same error message)
> 3. Create new project file that references the same assembly and
associated
> folders (purchased parts...etc...)and try to add a previously
non-offending
> part.....crash (same error message)
> 4. Install SP1 for Win XP (A blind cry for help).....crash (same error
> message)
>
>
> This was a bad day at work.....the computer this is happening on is a bran
> spanking new dell 530 dual 1.8 xenon with 1 GB Ram and a quadro 4 900 xgl
> with the appropriate (iv certified) drivers installed....the boss
purchased
> two of these 530's on my recommendation and they are making me look BAD...
>
> I am planning on reinstalling inventor in the morning if I do not get any
> suggestions and hope that something was wrong with the install...
>
> This message was just a little more background to shine some light on the
> situation and help anyone to understand and hopefully give some helpful
> hints.
>
> Thanks,
>
> Mark
>
>
>
>
>
> "Mark Boswell" wrote in message
> news:07C881A6E0450EDE8153E054A8079E3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > [WARNING] Problems encountered while saving the document.
>
> > [r:\core\Fw\Main\FWxSceneDoc.cpp, line 1431]
> > [ERROR] Error(s) detected while writing segment AmDcSegment in
> database
> > C:\Work In Progress\Small Batch Sheller Parts Manual\sh31.iam
>
> > [r:\core\RSe\segment\segStream.cpp, line 242]
> > [ERROR] Error detected while saving object of type RDxOccurrence
> > [r:\core\RSe\meta\meta.cpp, line 967]
> > [ERROR] Internal error in persistence operation (Segment
> loading
> > is not supported within other persistence operations)
> > [ERROR] The database in C:\Work In Progress\Small Batch Sheller
Parts
> > Manual\sh31.iam could not be saved
> > [r:\core\RSe\database\databaseC.cpp, line 1195]
> >
> > This is the error that I get when saving an assembly once I add another
> > subassembly to the top level assembly. Any Ideas from the pros on the
> cause
> > or solution to this error.
> >
> > TIA,
> >
> > Mark
> >
> >
>
>
*Crain, Ron
Message 4 of 6 (163 Views)

Re: Error While Saving Assembly

11-04-2002 10:37 AM in reply to: *Boswell, Mark
I have received similar errors while saving assemblies - (with no derived
parts).

One was a new assembly - only 2 sub-assemblies inserted. Both
sub-assemblies can be edited and saved separately without any problems - but
insert into a new assembly - problems.



"Mark Boswell" wrote in message
news:07C881A6E0450EDE8153E054A8079E3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> [WARNING] Problems encountered while saving the document.

> [r:\core\Fw\Main\FWxSceneDoc.cpp, line 1431]
> [ERROR] Error(s) detected while writing segment AmDcSegment in
database
> C:\Work In Progress\Small Batch Sheller Parts Manual\sh31.iam

> [r:\core\RSe\segment\segStream.cpp, line 242]
> [ERROR] Error detected while saving object of type RDxOccurrence
> [r:\core\RSe\meta\meta.cpp, line 967]
> [ERROR] Internal error in persistence operation (Segment
loading
> is not supported within other persistence operations)
> [ERROR] The database in C:\Work In Progress\Small Batch Sheller Parts
> Manual\sh31.iam could not be saved
> [r:\core\RSe\database\databaseC.cpp, line 1195]
>
> This is the error that I get when saving an assembly once I add another
> subassembly to the top level assembly. Any Ideas from the pros on the
cause
> or solution to this error.
>
> TIA,
>
> Mark
>
>
*Boswell, Mark
Message 5 of 6 (163 Views)

Re:

11-04-2002 09:49 PM in reply to: *Boswell, Mark
Well....good news....this morning I went through and did a rebuild all on
each sub-assembly and then the main assembly and could add the offending
sub-assembly with no saving problems....wierd....is this the answer for all
such cases?


Thanks for all the suggestions,

Mark



"Alan Rennick" wrote in message
news:smileyvery-happy:F9ADB45D1526F7EC34263D4F8723B92@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Mark,
> We have experienced similar problems with some derived assemblies
here.
> Do you have any derived parts in your assembly? If so, I've found that
> opening the parent part and doing a "Rebuild All" (Tools>Rebuild All)
seems
> to work.
>
> If you do NOT have any derived parts, can you do a Rebuild on the
> assembly itself and save?
>
> I've forwarded several of these to our VAR, who has sent me back
replies
> from Adesk - they have said that it will be fixed in the SP due in the
next
> week or so. In the meantime, if you cannot do the save (or even if the
> Rebuild option works for you) send it to your VAR and insist that they fix
> it. I love this product, but incidents like this make me understand why
> some post-ers have reverted to R5.3 in the meantime...
>
> Hope this helps.
>
> Alan
>
>
> "Mark J Boswell" wrote in message
> news:88E6CFD06CECA172DBECE661177BB0FA@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > Well...here is what I have tried so far. Before I left work that is....
> >
> > 1. Try to save with no changes to the big assembly.....works fine
> > 2. Try to add a different part to the assembly (different from the
> offending
> > one mentioned below).......crash (same error message)
> > 3. Create new project file that references the same assembly and
> associated
> > folders (purchased parts...etc...)and try to add a previously
> non-offending
> > part.....crash (same error message)
> > 4. Install SP1 for Win XP (A blind cry for help).....crash (same error
> > message)
> >
> >
> > This was a bad day at work.....the computer this is happening on is a
bran
> > spanking new dell 530 dual 1.8 xenon with 1 GB Ram and a quadro 4 900
xgl
> > with the appropriate (iv certified) drivers installed....the boss
> purchased
> > two of these 530's on my recommendation and they are making me look
BAD...
> >
> > I am planning on reinstalling inventor in the morning if I do not get
any
> > suggestions and hope that something was wrong with the install...
> >
> > This message was just a little more background to shine some light on
the
> > situation and help anyone to understand and hopefully give some helpful
> > hints.
> >
> > Thanks,
> >
> > Mark
> >
> >
> >
> >
> >
> > "Mark Boswell" wrote in message
> > news:07C881A6E0450EDE8153E054A8079E3D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > > [WARNING] Problems encountered while saving the document.
> >
> > > [r:\core\Fw\Main\FWxSceneDoc.cpp, line 1431]
> > > [ERROR] Error(s) detected while writing segment AmDcSegment in
> > database
> > > C:\Work In Progress\Small Batch Sheller Parts Manual\sh31.iam
> >
> > > [r:\core\RSe\segment\segStream.cpp, line 242]
> > > [ERROR] Error detected while saving object of type
RDxOccurrence
> > > [r:\core\RSe\meta\meta.cpp, line 967]
> > > [ERROR] Internal error in persistence operation (Segment
> > loading
> > > is not supported within other persistence operations)
> > > [ERROR] The database in C:\Work In Progress\Small Batch Sheller
> Parts
> > > Manual\sh31.iam could not be saved
> > > [r:\core\RSe\database\databaseC.cpp, line 1195]
> > >
> > > This is the error that I get when saving an assembly once I add
another
> > > subassembly to the top level assembly. Any Ideas from the pros on the
> > cause
> > > or solution to this error.
> > >
> > > TIA,
> > >
> > > Mark
> > >
> > >
> >
> >
>
>
*Rennick, Alan
Message 6 of 6 (163 Views)

Re:

11-05-2002 10:18 AM in reply to: *Boswell, Mark
> ....is this the answer for all
> such cases?

It seems to be, until the SP anyway. Glad it worked for you!

Alan
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.