Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
mlevko
Posts: 14
Registered: ‎04-25-2011
Message 11 of 31 (426 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-17-2011 07:55 AM in reply to: mlevko

Hello Johnson,

It was on and I disabled it to have the "old" menus workable. I worked with the downloaded trial version until I got the purchased package (very nice disk on key). In the trial version the Marking menu worked at least for few minutes and then "retired". Now it is not working at all. The "Select other" snap point doesn't work at all and it is very disturbing when measuring distances. In the trial version the "Select other" also worked for sometime.

 

The computer is Z400 DELL workstation, 4 gb memory, XP Pro 32 OS and Quadro FX 1800 video card with 750 Mb memory. The driver is the latest driver 270.71 from NVidia.

 

The Inventor 2009 Pro is installed on the same computer.

 

Today the Inv 2012 freezed several times and I had to close it using Task Manager.

 

My office email is mlevko@iai.co.il and my cellular is +972-52-612-6900 if you need more info.

 

Regards,

Michael

Employee
johnsonshiue
Posts: 2,219
Registered: ‎04-30-2008
Message 12 of 31 (419 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-17-2011 08:03 AM in reply to: mlevko

Michael,

 

The behavior you are describing does not sound right but it is the first time I heard about it. Could you try something for me real quick and see if it can resolve the issue?

 

Go to Tools tab -> Application Options -> Hardware -> choose Compatibility mode and check Software graphics option -> Apply -> OK. Then restart Inventor.

 

After that, does it help?

Thanks!

 



Johnson Shiue (johnson.shiue@autodesk.com)
Principal SQA Engineer, Inventor
Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Contributor
mlevko
Posts: 14
Registered: ‎04-25-2011
Message 13 of 31 (404 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-17-2011 08:35 AM in reply to: mlevko

I will check it tomorrow in the office and let you know.

Michael

Distinguished Contributor
shastu
Posts: 1,814
Registered: ‎12-10-2003
Message 14 of 31 (375 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-18-2011 06:19 AM in reply to: mlevko

I have heard from support that the select other not showing up has been reported to development and they are working on a fix. They say that it seems to most commonly occur after using the Create in Place command in an Assembly. I have not found that to be the case for me.  As soon as I open Inventor, if I try to use the measure tool using the select other command, it doesn't work, even before I have used the Create in Place command.  Can anyone else verify this?

Contributor
mlevko
Posts: 14
Registered: ‎04-25-2011
Message 15 of 31 (364 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-18-2011 09:40 AM in reply to: mlevko

:smileymad:

After I installed the purchased version, the Marking menu AND "Select other" DON'T WORK AT ALL!! As I explained before, the Marking menus are simply HIDDEN there and if go with the cursor to the place some option is there, as I remember, and click this option is activated. The Marking menu should be called "Memory Training" menu.

Distinguished Contributor
shastu
Posts: 1,814
Registered: ‎12-10-2003
Message 16 of 31 (359 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-18-2011 12:16 PM in reply to: mlevko

Just thought everyone would like to know that I have fixed the marking menu right click problem twice now by doing a Check Disk on my hard drive with the “Automatically fix file system errors” and “Scan for and attempt recovery of bad sectors” both checked. It does not however, fix the select other problem.  I had the marking menus back, but still no "select other" menu so I did a re-install and after I did that both did not work again.  So since the check disk of my hard drive seemed to have fixed it the first time, even though I did it for a different reason, I decided to try it again and it fixed it again.  I just wish I could figure out something for the "select other" menu now.

Valued Contributor hlo
Valued Contributor
hlo
Posts: 91
Registered: ‎10-08-2006
Message 17 of 31 (351 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-18-2011 09:18 PM in reply to: shastu

IH

i also have this problem with disappearing menu, i found out I my case, than it was controlled by my resolution, when I change to a low resolution all menus came back. I hope Autodesk will solve this problem soon.

 

Regards

Henrik

*Pro
Dennis_Jeffrey
Posts: 1,369
Registered: ‎12-15-2003
Message 18 of 31 (348 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-18-2011 09:50 PM in reply to: hlo

Again, I'd suspect graphics. I have 8 installs so far of 2012 on both Win7 and xp64 systems. No problems with marking menus or select other.

 

 


hlo wrote:

IH

i also have this problem with disappearing menu, i found out I my case, than it was controlled by my resolution, when I change to a low resolution all menus came back. I hope Autodesk will solve this problem soon.

 

Regards

Henrik


 

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
____________________________________________________________
Dennis Jeffrey, Author and Manufacturing Trainer, Autodesk Inventor Certified Expert
Autodesk Manufacturing Implementation Certified Expert
Autodesk Silver Manufacturing Partner

Subscribe to the free digital "The Creative Inventor Magazine" now available at: http://teknigroup....

XP64 SP2, GeForce 9800GT-1GB, Driver: 6.14.12.7061, 8GB Ram, AMD Athlon II 3.2 Ghz
Laptop: Win7-64 Pro, 4GB, ATI Graphics on board, 2012 Ultimate, IV2011 or 2010 Pro, all SP's
Active Member
daltec2
Posts: 6
Registered: ‎05-16-2011
Message 19 of 31 (351 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-18-2011 11:53 PM in reply to: mlevko

Mine is checked but still the same problem.

Contributor
mlevko
Posts: 14
Registered: ‎04-25-2011
Message 20 of 31 (329 Views)

Re: Disappearing menus in Inv 2012

05-19-2011 09:21 AM in reply to: mlevko

Today I checked on my office computer and you are right. When I changed the resolution from 1920x1200 to 1600x1000 (same ratio) both menus started to work!! Well done. I hope that Autodesk will fix it soon.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.