Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Active Member
Gvallee
Posts: 9
Registered: ‎04-12-2012
Message 1 of 9 (257 Views)

Disapearing Dimension lines

257 Views, 8 Replies
05-17-2012 12:28 PM

Hello

 

I have a problem with Inventor 2013. The dimension lines have disapeared and I have no idea how to bring them back. I've been through all  the  dimension styles and layers to make sure I hadn't turned one off

 

All other drawings are fine and if I create another even using the same model it works just fine but I'd rather find out why than re-do the whole drawing.

 

Thanks

 

 Here's an example of the problem

 

Invisible Dimension Lines.JPG

 

Inventor 2013 RTM Build 138 HP
XW4600 Workstation - E8500@3.16GHz - 3GB RAM
Win XP 32bits - NVidia Quadro FX 1700
*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,275
Registered: ‎12-07-2011
Message 2 of 9 (253 Views)

Re: Disapearing Dimension lines

05-17-2012 12:34 PM in reply to: Gvallee

I am not using 2013 yet, but if you do a print preview are they there?

Also, I know you have checked the new dim style settings, but did you look at these settings?

dim.JPG

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2013
(Colossians 3:23-25)

*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,502
Registered: ‎09-13-2011
Message 3 of 9 (246 Views)

Re: Disapearing Dimension lines

05-17-2012 12:40 PM in reply to: Gvallee

Did you try a reboot?

Mike (not Matt) Rattray

Active Member
Gvallee
Posts: 9
Registered: ‎04-12-2012
Message 4 of 9 (243 Views)

Re: Disapearing Dimension lines

05-17-2012 12:41 PM in reply to: Cadmanto

Thanks for the quick response

 

print preview and actually printing the file shows exactly the same result as the screenshot.

 

I also tried both of these settings to no avail.

Inventor 2013 RTM Build 138 HP
XW4600 Workstation - E8500@3.16GHz - 3GB RAM
Win XP 32bits - NVidia Quadro FX 1700
Active Member
Gvallee
Posts: 9
Registered: ‎04-12-2012
Message 5 of 9 (242 Views)

Re: Disapearing Dimension lines

05-17-2012 12:42 PM in reply to: mrattray

I tried rebooting and I also tried opening the drawing on 2 other computers

Inventor 2013 RTM Build 138 HP
XW4600 Workstation - E8500@3.16GHz - 3GB RAM
Win XP 32bits - NVidia Quadro FX 1700
*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,275
Registered: ‎12-07-2011
Message 6 of 9 (234 Views)

Re: Disapearing Dimension lines

05-17-2012 01:02 PM in reply to: Gvallee

You wouldn't happen to still have 2012 running somewhere to try this would you?

If so and it shows the extention lines I would say you uncovered a bug in the software.

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2013
(Colossians 3:23-25)

Valued Mentor
RayFeiler
Posts: 402
Registered: ‎10-07-2008
Message 7 of 9 (222 Views)

Re: Disapearing Dimension lines

05-17-2012 01:30 PM in reply to: Gvallee

Someone else with the same issue.

http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Inventor/Inventor-2013-missing-dimensions-in-drawing/td-p/346...

Product Design Suite Ultimate 2014 64-Bit

Sometimes you just need a good old reboot.
Active Member
Gvallee
Posts: 9
Registered: ‎04-12-2012
Message 8 of 9 (219 Views)

Re: Disapearing Dimension lines

05-17-2012 01:34 PM in reply to: RayFeiler

Thank you, I hadn't found anyone else with the same issue.

 

I also noticed that page 1 of my drawing is perfectly fine while page 2 is broken. I am starting over the drawing as it probably will be faster than trying to salvage the old one.

Inventor 2013 RTM Build 138 HP
XW4600 Workstation - E8500@3.16GHz - 3GB RAM
Win XP 32bits - NVidia Quadro FX 1700
*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,502
Registered: ‎09-13-2011
Message 9 of 9 (217 Views)

Re: Disapearing Dimension lines

05-17-2012 01:37 PM in reply to: Gvallee

Maybe they'll fix it in IV 2017.

Mike (not Matt) Rattray

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.