Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
New Member
mkamies
Posts: 2
Registered: ‎08-22-2013
Message 1 of 4 (431 Views)

Design accelerator shaft section hatch lines do not appear

431 Views, 3 Replies
08-22-2013 06:39 AM

I have a problem were when , i take a design accelator shaft to .idw and section it the the hatch lines do not appear as they would if it was a shft drawn from scratch.

*Expert Elite*
cbenner
Posts: 3,258
Registered: ‎04-06-2010
Message 2 of 4 (423 Views)

Re: Design accelerator shaft section hatch lines do not appear

08-22-2013 07:32 AM in reply to: mkamies

Welcome aboard!

 

Edit the drawing view, design accelerator parts are "standard" parts.  See image, set that to Always, and see if the hatching shows up.  This is quite common with Content Center and DA parts.

 

sect.JPG

ChrisB

ADSK_Expert_Elite_Icon_S_Color_Blk.png

Please use Mark Solutions!.Accept as Solution &Give Kudos!Kudos to further enhance the value of these forums. Thank you! :smileyhappy:

http://cbennertipstricks.blogspot.com/


   

Contributor
mikeweb74
Posts: 21
Registered: ‎12-05-2012
Message 3 of 4 (414 Views)

Re: Design accelerator shaft section hatch lines do not appear

08-22-2013 08:16 AM in reply to: mkamies

When you use the design accelerator to create the shaft inventor creates a sub assembly called shaft and part called shaft. If you open the the shaft part file and use that in your drawing when sectioned it will hatch like normal.

 

If you want to create section view of an assembly, before you create the section view you need to find the part or parts in the base view in the browser that you want sectioned then right click and pick section participation then set to section the section then it will hatch.

 

Another option is to go to the application options on the assembly tap and check section all parts.

 

If you want to section design accelerator standard parts like bearings you will need to right click the section view pick edit view then on the display options change section standard parts to always.

Michael Webster, CD, CSWP
Purdue SWT, South Bend
South Bend, IN

Home/Work: Dell Precision 6700M
Win 7 64bit Pro
i7-3820QM 8 GB
Nvidia Quadro 3000M 2GB
Inventor 2014.
New Member
mkamies
Posts: 2
Registered: ‎08-22-2013
Message 4 of 4 (394 Views)

Re: Design accelerator shaft section hatch lines do not appear

08-22-2013 10:50 PM in reply to: mikeweb74
Thank you mikeweb74

It worked section hatch lines do appear

Mandy Kamies
Mechanical Eng. Intern Corning Products SA
Cell : 071 988 3233
Email : kamiesm@corning.com
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.