Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
rimo625
Posts: 864
Registered: ‎03-12-2004
Message 11 of 25 (275 Views)

Re: Default hole settings - termination

07-18-2005 08:59 AM in reply to: mccaskey
Aware of...Is Good...
Working on.. Is Better...

Just hope to See Good Program get Better....
Member
spanner
Posts: 5
Registered: ‎06-16-2006
Message 12 of 25 (275 Views)

Re: Default hole settings - termination

11-28-2006 08:23 AM in reply to: mccaskey
Anyone know if the query #1 hole termination functionality has been added into inventor iv11??

http://discussion.autodesk.com/thread.jspa?messageID=4902676
Distinguished Contributor
djohnson1976
Posts: 319
Registered: ‎01-20-2006
Message 13 of 25 (275 Views)

Re: Default hole settings - termination

04-09-2008 06:50 AM in reply to: mccaskey
Here we are 3 years later...any word on the Inventor 2009 capability on this?
*Expert Elite*
mcgyvr
Posts: 7,064
Registered: ‎12-01-2004
Message 14 of 25 (275 Views)

Re: Default hole settings - termination

04-09-2008 07:22 AM in reply to: mccaskey
Not in 2009 either..
Probably not going to be in 2010 or 2011 either.
Too bad.

I sure wish Autodesk had a much better solution to how they decide on new release improvements. I think the picture here is their current method.
http://www.ifa.com/images/monkey750X938.jpg
Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

-------------------------------------------------------------------------------------
2015 Product Design Suite Ultimate
Windows 7 64 bit
Core i7 4820k processor (OC'd to 4.4Ghz), Nvidia GTX 770, 16G RAM


Distinguished Contributor
cvbt-thailand
Posts: 125
Registered: ‎12-23-2005
Message 15 of 25 (234 Views)

Default hole settings - termination

07-25-2011 07:04 PM in reply to: mcgyvr

I cannot find a place to set default hole settings in IV 2011.   Please tell me where it is.

Geoffrey Wheeler
IV Pro 2011 64bit SP2; Win7 Ultimate SP1
ASUS MB Intel i5-3450 @ 3.10 GHz, 8GB RAM
ATI AMD Radeon HD 6600 Series, 1GB RAM
Employee
sysh
Posts: 37
Registered: ‎09-17-2009
Message 16 of 25 (225 Views)

Re: Default hole settings - termination

07-25-2011 11:49 PM in reply to: cvbt-thailand

Sad to say, it can't keep the default termination setting in Inv 2011.

 

Actually, we were aware of the default termination issue for hole feature. And we were already worked on it. Hopefully it can be addressed in future releases.

 

Thanks

Distinguished Contributor
kstate92
Posts: 905
Registered: ‎05-09-2005
Message 17 of 25 (205 Views)

Re: Default hole settings - termination

07-26-2011 11:03 AM in reply to: sysh

Add drill point angles to that list; not everyone uses 118° (135° here).

 

I thought someone once advised to set such defaults in an ipt template file by creating them then deleteing the part, with result being the users' settings would remain.  I have to confess I've never attempted this so I don't know if it actually works.

KState92
Inventor Professional 2014 64 SP2
Windows 7 Pro 64 bit - SP1
Xeon E5-1620
16 GB Ram
Quadro 4000
Active Contributor
BrianForeman7947
Posts: 32
Registered: ‎10-29-2010
Message 18 of 25 (189 Views)

Re: Default hole settings - termination

07-26-2011 03:33 PM in reply to: mccaskey

I have to post my own rant here.  I know users have been asking for this type of fix or change for several releases, but things like this continue to fall off of Autodesk's to do list.  Yet, we can create a new (and nearly useless) Ribbon Menu (I'm sorry but it is way slower than the classic menu.  I haven't use 2012 yet so my opinion of the new "gestures" menu remains to be seen),  Another is representation functionality in part files (.ipt), a more user friendly text editor (with spell checking!) among others.

 

Thank you Autodesk for finally making the plunge into multi-threading with your latest release.  Users finally have hope that their expensive multi-core workstations will actually make full use of the software.  You made in-roads in the past several releases adding new functionality (sheet metal, molding design, frame generator, etc.), but how about looking back to the basics and fixing some of these core problems that we have lived with from the beginning.

 

 

Mentor
CadUser46
Posts: 226
Registered: ‎02-21-2011
Message 19 of 25 (185 Views)

Re: Default hole settings - termination

07-26-2011 03:52 PM in reply to: BrianForeman7947

I have to admit to having all the same little gripes as well as some of my own.  I would still call myself an Autodesk fanboy though.

 

1. Being able to set the default for break lines and spacing. (plus any more defaults would be great via the app options.xml)

2. Tab spacing in the text editor so i can line up sentances and such properly.

3. Being able to set Thread Feature to visible by default.

4. Ability to control layer visibilty in the styles and not have the template warm me about it on opening.

 

Really basic simple things that always get passed over in favour of the next big feature the marketing people can use.

 

Oh and if you could steal the 'Magnet lines' feature from Solidworks that would be great.

Inventor 2010 Certified Professional
Currently using 2012
*Expert Elite*
MariaManuela
Posts: 870
Registered: ‎12-04-2003
Message 20 of 25 (157 Views)

Re: Default hole settings - termination

09-28-2011 03:28 AM in reply to: shekarsub[Autodesk]

Hi

Autodesk, what is the state of issue #674900

 

Problem #1:

Default for termination should be Through Holes not Distance. 


shekarsub[Autodesk] wrote:
Regarding the issue of user-customizable defaults/favourites it is a wish list item for now. I mean we have to address this across the board.

I have logged issue 674900 which talks about the following issues.

Problem #1: Default for termination should be Through Holes not Distance. 

 

 
Thanks

shekar


Any way to customize the Hole dialog box settings?

 

Thanks a lot

Maria Manuela Pinho
Application Specialist
Cadtech / Asidek - Autodesk Gold Partner
Autodesk Inventor Professional 2015 | Lenovo W520
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.