Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Valued Contributor
98 Posts
10 Kudos
Registered: ‎02-08-2011
Post 1 of 3
Accepted Solution

Decal Command and iParts-iAssemblies

376 Views, 2 Replies
10-23-2012 03:26 PM

Hi,

i have created an iPart with various mambers with different labels created with Decal command. (I use Inv2012, Win7)

(Each  member has Decal feature suppress or compute dependeng on his version).

Until now, fine.

Then i have created an Assembly and when i insert the iPart (with the labels version) no label appears..none of the iPart member show the label, works fine for other changes (measures, colors, properties, etc), but fail with Decal.

I can see the label only during the preview (befor fixing the part in the assembly, then it dissapear).

I have test it on notebooks, and workstation. No graphic card problem.

Is it a limit of the Decal feature?

Do i wrong somewhere?

Is it a bug issue?

Thanks for Support

You Can Download an example fuploaded by me here :

http://dl.dropbox.com/u/63643836/Test%20Decal%20iPart.rar

 

You placed the decal on iPart factory, but when you placed it into your assembly, it was a ipart member derived from the  factory file. Since Inventor will ignore decal features when derive it, so you can't do it in that way.

 

You can use iLogic to get similar result, then choose place iLogic component in your assembly.

Employee
121 Posts
25 Kudos
Registered: ‎08-28-2007
Post 2 of 3

Re: Decal Command and iParts-iAssemblies

10-31-2012 10:17 PM in reply to: pompeo79

You placed the decal on iPart factory, but when you placed it into your assembly, it was a ipart member derived from the  factory file. Since Inventor will ignore decal features when derive it, so you can't do it in that way.

 

You can use iLogic to get similar result, then choose place iLogic component in your assembly.

Inventor Professional 2015

Jingyi Liu
Quality Assurance Team
Autodesk
Valued Contributor
98 Posts
10 Kudos
Registered: ‎02-08-2011
Post 3 of 3

Re: Decal Command and iParts-iAssemblies

11-01-2012 05:20 AM in reply to: pompeo79

Thank you Liu!

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post