Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
m.granata
Posts: 151
Registered: ‎04-07-2005
Message 1 of 3 (288 Views)

Custom Title Block

288 Views, 2 Replies
08-08-2012 07:35 AM

Hello,

 

First, I am using Inventor Premium Design Suite 2013 on a Windows 7 Professional HP XW 8400 workstation.  I am creating a custom title block with my business logo.  The issue is the logo.  It is an idw format drawing that when finished I save a copy as a template. The logo can be a tif, jpg, png, bmp format, I have tried them all.  I start from an existing standard ANSI template and title block, edit the title block in sketch mode, when finished, close the sketch and save the title block in a new name.  I insert the logo using the Manage-Insert-Image command.  The issue is after I insert the logo and close the sketch.

 

The inserted logo looks fine while in sketch mode, then when I close the sketch and save the title block the logo gets distorted, blured, or both.  What's going on?  If I insert the logo in the template outside of sketch mode it is fine.  Ultimately, when finished with all changes I save this template as a new idw drawing then a copy as a template.

 

Thanks in advance.

Valued Mentor
mpatchus
Posts: 477
Registered: ‎10-22-2008
Message 2 of 3 (262 Views)

Re: Custom Title Block

08-08-2012 11:12 AM in reply to: m.granata

Try embedding the logo in the Title Block sketch itself.  You are limited to BMP files (at least in 2012), so make sure you have a high qualit, larger image than you require.

Attached is a sample file.

image tb.JPG

 

Mike Patchus

Inventor 2012 SP3 ~ Vault Pro 2013
==================
Lenovo D20 Workstation Intel Xenon E5640@2.67GHz (2)
Win 7, 24gb RAM, NVIDIA Quadro FX 3800

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below. :smileyhappy:
Distinguished Contributor
m.granata
Posts: 151
Registered: ‎04-07-2005
Message 3 of 3 (255 Views)

Re: Custom Title Block

08-08-2012 11:44 AM in reply to: mpatchus

mpatchus,

 

Thanks for the reply.  I looked at your sample and I am inserting the image just as in your sample.  In sketch mode my inserted image actually looks better than this sample.  After closing and saving the sketch the image distorts and blurrs.  I am wondering if it is something with my particular image file.  I am going to try a completely different file of something else and see what happens.

 

Thanks,

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.