Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
New Member
cmp78
Posts: 2
Registered: ‎11-19-2012
Message 1 of 3 (317 Views)

Custom iProperties not updating in drawing when I update assembly model

317 Views, 2 Replies
11-19-2012 07:51 AM

I'm using Inventor 2011 and when I go to change parameters using iLogic in an assembly model, (sometimes it is a component suppression, other times it is an iPart component change) it won't update the associated drawing file. I need to go into the BOM on the drawing and renumber the balloons, or change something else in order for the custom iProperties to update in the drawing template. If I just change the iPart component, then the BOM doesn't need to update making the renumbering of balloons redundant.

 

I'm using iLogic to update all of the iProperties and component references, then reattach balloons. What I would like to do is automatically update the custom iProperties drawing template fields, and renumber the drawing BOM. Does anyone know how to do this?

 

 

New Member
cmp78
Posts: 2
Registered: ‎11-19-2012
Message 2 of 3 (313 Views)

Re: Custom iProperties not updating in drawing when I update assembly model

11-19-2012 08:38 AM in reply to: cmp78

So I've fixed the custom iproperties by just adding a small save

ilogicvb.updatewhendone=true

thisdoc.save

 

I'm still having trouble getting the BOM to update and renumber..

*Expert Elite*
Cadmanto
Posts: 3,320
Registered: ‎12-07-2011
Message 3 of 3 (291 Views)

Re: Custom iProperties not updating in drawing when I update assembly model

11-20-2012 06:19 AM in reply to: cmp78

Have you tried doing a complete rebuild to see if that will spark the change?

 

rebuild.JPG

Best Regards,
Scott McFadden
Inventor Professional 2014
(Colossians 3:23-25)

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.