Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Active Member
phils-ams
Posts: 8
Registered: ‎08-21-2012
Message 1 of 14 (411 Views)

Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

411 Views, 13 Replies
10-16-2012 06:15 PM

I have been trying to add my own shapes to the Content Centre, with some success, but for being able to use them in Frame Generator. I was able to Author a new part and publish it to Structural Shapes and it works very well. However when I try to use it in Frame Generator there is an issue that I do not understand. Frame Generator recognises the family and all of the different sizes and materials, but when it come to inserting the part, i get the following message:

 

Capture2.PNG

 

I am not sure what this means. The part family is in my own library in a seperate category. I don't know what/where template file needs to be and is that the same ipt file that I used to create the Content Centre part/shape? Do I need to create a new Standard rather than "attaching" it to the AS Standard? Many thanks for any help....

 

Distinguished Contributor
jdavis417
Posts: 297
Registered: ‎11-19-2008
Message 2 of 14 (403 Views)

Re: Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

10-16-2012 07:20 PM in reply to: phils-ams

Congratulations on your CC success!

 

You'll want to use the Structural Shape tool.  It's a pull-down next to the Coponent tool (in 2012, at least).  Then your shapes will be available to FG.

 

Good Luck and Good Frame Generating!:robotlol: 

Active Member
phils-ams
Posts: 8
Registered: ‎08-21-2012
Message 3 of 14 (399 Views)

Re: Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

10-16-2012 07:27 PM in reply to: jdavis417

Yes - I went through Structural Shape to publish the part and it is available inside Frame Generator. My problem comes after selecting the part, selecting the sketch, selecting the orientation of the part on the sketch, saving the frame/skeleton..... then that alert pops up!

Distinguished Contributor
jdavis417
Posts: 297
Registered: ‎11-19-2008
Message 4 of 14 (395 Views)

Re: Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

10-16-2012 07:43 PM in reply to: phils-ams

Total WAG... rebuild your custom CC library.?!

Distinguished Contributor
jdavis417
Posts: 297
Registered: ‎11-19-2008
Message 5 of 14 (390 Views)

Re: Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

10-16-2012 07:52 PM in reply to: jdavis417

sorry... "Update" not "rebuild"

Active Member
phils-ams
Posts: 8
Registered: ‎08-21-2012
Message 6 of 14 (384 Views)

Re: Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

10-16-2012 08:21 PM in reply to: jdavis417

Sorry - have tried that as well - didn't help.....

Distinguished Contributor
jdavis417
Posts: 297
Registered: ‎11-19-2008
Message 7 of 14 (377 Views)

Re: Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

10-16-2012 08:59 PM in reply to: phils-ams

Re-read (or should I say, read) your OP... (sorry for the selective blindness):smileyembarrassed:

 

I found an interesting bullet in my Mastering 2009 book that suggests that in the Family Porperties pane, the standard organization is used to categorize the member during insertion.

 

It doesn't say it HAS to be standard... I dunno, just trying like heck to be helpful (for a change).

Active Member
phils-ams
Posts: 8
Registered: ‎08-21-2012
Message 8 of 14 (372 Views)

Re: Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

10-16-2012 09:39 PM in reply to: jdavis417

Yes - you are correct. You do not have to have a Standard Organization listed (I have since discovered this myself through experimentation). If there is no standard organization included, FG inserts an "unknown" listing. I originally put it in AS because that is where the rest of my modified structural shapes are and it was easy to find.

 

Thankyou for your thoughts and ideas!

Valued Mentor
BLHDrafting
Posts: 350
Registered: ‎10-12-2012
Message 9 of 14 (366 Views)

Re: Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

10-16-2012 10:29 PM in reply to: phils-ams

Can you place the CC part into an assy, not as an FG member, just a PLACE FROM CC?

Brendan Henderson

Web www.blh.com.au
Twitter @BLHDrafting

Windows 7 x64 -64 GB Ram, Intel Xeon E5-1620 @ 3.6 GHz
ATI FirePro V7800 2 GB, 180 GB SSD & 1 TB HDD, Inv R2013 PDS Premium SP2 Update 3 (Build 200), Vault 2013 Workgroup Update 2 (Build 17.2.9.0)
Active Member
phils-ams
Posts: 8
Registered: ‎08-21-2012
Message 10 of 14 (360 Views)

Re: Custom Content Centre Shapes and Frame Generator

10-16-2012 10:42 PM in reply to: BLHDrafting

Oh Yes - straight from Content Centre it works a treat - the 3 heights created in the parameters dialogue transferred to the structural shape authoring - the process to create the structured shape worked quite well although there are some steps missing from the help pages. Apart from not being able to use it in FG due to the alert I am really pleased with the outcome.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.