Inventor General Discussion

Reply
Valued Contributor
Ehsancad
Posts: 54
Registered: ‎08-18-2009
Message 1 of 6 (188 Views)

Creating Adaptive Part

188 Views, 5 Replies
02-01-2010 06:00 AM
Hi all
I have a Flange with some holes distributed as circular pattern.
I put it in Assembly file & I want to add adaptive gasket on it by using Create Part Command in assembly.
I put a sketch on the red face and create extrude for project geometry of this face by 3 mm.
I found the the outer Diameter is just the only Adaptive.
If i change the number of holes ,it doesn't change automatically on the Gasket(new Created Part).
How can i make the number of holes related between gasket and flange?
Valued Mentor
delineryan
Posts: 352
Registered: ‎10-28-2009
Message 2 of 6 (188 Views)

Re: Creating Adaptive Part

02-01-2010 06:24 AM in reply to: Ehsancad
I used the derived part command, exported the number of holes parameter. I have attached the files.

Ryan
Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ryan
Inventor Version:
Build: 535, Release: 2011 SSR - Date: Fri 08/20/2010
64-Bit Edition - 8192.00 GB
Dell Precision T3500
Intel(R) Xeon(R) CPU W3540 @ 2.93GHz (8 CPUs), ~2.9GHz
6.00 GB RAM
Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6002) Service Pack 2
NVIDIA Quadro FX 1800 8.17.0012.5849
**Master
BMiller63
Posts: 2,533
Registered: ‎01-28-2009
Message 3 of 6 (188 Views)

Re: Creating Adaptive Part

02-01-2010 06:31 AM in reply to: Ehsancad
see this link also:
http://discussion.autodesk.com/forums/thread.jspa?messageID=5916090?


link above didn't seem to work, try this one:
http://discussion.autodesk.com/forums/thread.jspa?messageID=5916090䖺 Edited by: Bmiller63 on Feb 1, 2010 2:44 PM
Valued Contributor
Ehsancad
Posts: 54
Registered: ‎08-18-2009
Message 4 of 6 (188 Views)

Re: Creating Adaptive Part

02-01-2010 06:41 AM in reply to: Ehsancad
Thank alot
Valued Contributor
Ehsancad
Posts: 54
Registered: ‎08-18-2009
Message 5 of 6 (188 Views)

Re: Creating Adaptive Part

02-01-2010 08:22 AM in reply to: Ehsancad
How can we export Number of holes Parameter from flange to Gasket,in order to reuse it again?
Valued Mentor
delineryan
Posts: 352
Registered: ‎10-28-2009
Message 6 of 6 (188 Views)

Re: Creating Adaptive Part

02-01-2010 08:28 AM in reply to: Ehsancad
Check off "Export Parameter" in the "Parameters" window. See pic,

Ryan
Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ryan
Inventor Version:
Build: 535, Release: 2011 SSR - Date: Fri 08/20/2010
64-Bit Edition - 8192.00 GB
Dell Precision T3500
Intel(R) Xeon(R) CPU W3540 @ 2.93GHz (8 CPUs), ~2.9GHz
6.00 GB RAM
Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6002) Service Pack 2
NVIDIA Quadro FX 1800 8.17.0012.5849
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.