Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
dick_upton
Posts: 646
Registered: ‎02-25-2009
Message 1 of 11 (415 Views)

Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail setting

415 Views, 10 Replies
05-22-2009 06:28 AM
Here is another issue I've run into by placing all my eggs in the custom CC basket.

Normally, when you save a file, the default is to "Save Preview Picture --> Active Component Iso View on Save"

Not so with Content Center parts. What's more, if I change the template file's iProperties
- from "Import From File"
- to "Active Component Iso View on Save"
Distinguished Contributor
dick_upton
Posts: 646
Registered: ‎02-25-2009
Message 2 of 11 (415 Views)

Re: Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail setting

05-22-2009 06:29 AM in reply to: dick_upton
. . . and then (through Content Center Editor) "Replace Family Template" . . .
Distinguished Contributor
dick_upton
Posts: 646
Registered: ‎02-25-2009
Message 3 of 11 (415 Views)

Re: Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail setting

05-22-2009 06:32 AM in reply to: dick_upton
. . . and then generate a family member,

clearly, THE MEMBER DOES NOT OBEY THE THUMBNAIL SAVE SETTINGS of the template.
*Richard Hinterhoeller \(AIS 2010 Sp 0\)
Message 4 of 11 (415 Views)

Re: Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail setting

05-22-2009 07:03 AM in reply to: dick_upton

Until that and a couple of other things are fixed,
I won't use CC.

 

I'm amazed that you and I are the only ones that
are bothered by these shortcomings.

 

Richard

 

 



style="BORDER-LEFT: #000000 2px solid; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 0px; MARGIN-LEFT: 5px; MARGIN-RIGHT: 0px">.
. . and then generate a family member, clearly, THE MEMBER DOES NOT OBEY THE
THUMBNAIL SAVE SETTINGS of the template.
Distinguished Contributor
dick_upton
Posts: 646
Registered: ‎02-25-2009
Message 5 of 11 (415 Views)

Re: Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail setting

05-22-2009 07:07 AM in reply to: dick_upton
I will continue to "swing the hammer" until they finally fix this stuff. It's too close to "done". Just one more good push and we can finally get this tool to fully production-worthy level.
Distinguished Contributor
dick_upton
Posts: 646
Registered: ‎02-25-2009
Message 6 of 11 (415 Views)

Re: Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail setting

05-22-2009 02:27 PM in reply to: dick_upton
Yes it is amazing that these issues weren't spotted the first time they ported Genius software over to Inventor as "Content Center", thumbnails, databases, and all - many, many years ago now.

It is a sad statement. In fact I think that for all the potential for usefulness, you are probably right in that there are few people squawking about this and other issues that make Content Center the red-headed stepchild of the Inventor product because it's simply NOT REALLY USED BY ANYONE - because of problems like these.

This issue needs to be addressed.


Can someone from Autodesk acknowledge this?

Please send me an email at dZiZcZk_upton@hotmail.com take out the capital Z's. Thank you.
Employee
Jessicazhanxia.yan
Posts: 43
Registered: ‎03-04-2009
Message 7 of 11 (415 Views)

Re: Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail setting

05-24-2009 11:34 PM in reply to: dick_upton
Thank you very much for point out this issue. I can reproduce the problem. 1224300 is logged to our system to track this issue. I'm communicating with developers for it. Thanks for your support.


Jessica Yan(Autodesk)
Distinguished Contributor
dick_upton
Posts: 646
Registered: ‎02-25-2009
Message 8 of 11 (415 Views)

Re: Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail set

05-26-2009 01:19 PM in reply to: dick_upton
Thank you Jessica - it appears this issue is also getting a look-see by others within Autodesk . . .


Can you please send me an email at dZiZiZc_upton@hotmail.com take out the capital Z's
Valued Mentor
jeanchile
Posts: 724
Registered: ‎11-10-2009
Message 9 of 11 (309 Views)

Re: Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail set

02-20-2011 06:46 AM in reply to: dick_upton

Ressurecting an old post to see if this has been addressed yet. I am experiencing this issue. Is there a fix or workaround available today?

Inventor Professional 2013 (SP-2.3), Product Design Suite Ultimate
Desktop: Intel Core i7 3.4GHz, 16.0 GB RAM, Windows 7 Ultimate SP-1, 64-bit OS, (2) GeForce GTX 580 (331.81), Space Pilot Pro (3.16.1)
Laptop: Intel Core i7 3.9GHz, 16.0 GB RAM, Windows 7 Pro SP-1, 64-bit OS, GeForce GTX 780 (331.81), SpaceNavigator (3.17.7)
Valued Mentor
jeanchile
Posts: 724
Registered: ‎11-10-2009
Message 10 of 11 (245 Views)

Re: Content Center BUG - family members do not obey template thumbnail set

02-22-2011 01:19 PM in reply to: jeanchile

I am just going to chalk this one up to the old "Content Center is an unfinished tool" thing as well. I've tried everything to no avail (even starting a family over again).

Inventor Professional 2013 (SP-2.3), Product Design Suite Ultimate
Desktop: Intel Core i7 3.4GHz, 16.0 GB RAM, Windows 7 Ultimate SP-1, 64-bit OS, (2) GeForce GTX 580 (331.81), Space Pilot Pro (3.16.1)
Laptop: Intel Core i7 3.9GHz, 16.0 GB RAM, Windows 7 Pro SP-1, 64-bit OS, GeForce GTX 780 (331.81), SpaceNavigator (3.17.7)
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.