Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Valued Contributor
Infallable
Posts: 61
Registered: ‎01-25-2011
Message 1 of 2 (213 Views)

Can't apply Custom Appearances to Custom Materials

213 Views, 1 Replies
04-04-2013 03:37 AM

Hello,

 

I am trying to create custom Materials in Inventor 2013.  I have been able to create the custom appearances I want use on the materials and store them in the Inventor Materials Library.

 

After creating the custom appearance, Ive created new materials. When I try to change to new material appearance from default to my custom appearance, upon hitting the 'apply' button I get an error message which reads, 'failed to updated style'.

 

I really have no idea what I'm  missing and it's driving me crazy!!!

 

I'm sure other people have had issues with the new material/style setup in 2013 - I'd really appreciate any help you can provide.

 

cheers!

*Pro
sbixler
Posts: 1,934
Registered: ‎09-15-2003
Message 2 of 2 (202 Views)

Re: Can't apply Custom Appearances to Custom Materials

04-04-2013 04:32 AM in reply to: Infallable

First, make sure that you have installed Service Pack 1.1, and applied Update 2.  These fixed some issues with Materials and Appearances (among other things), although I'm still having the occasional problem.  

 

If you're up to date and still having the issue, make sure that your new appearance and material are saved to the M&A library.  Then change your material back to generic or some other 'safe' material and Purge Styles from your file, making sure to include your new material in the purge.  Now set the material to your new material (from the library) and change the appearance.  Should work, but no guarantees.

Sam B
Inventor 2012 Certified Professional

Please click "Accept as Solution" if this response answers your question.
-------------------------------------------------------------------------------------
Inventor Professional 2013 SP1.1 Update 2
Windows 7 Enterprise 64-bit, SP1
HP EliteBook 8770w; 8 GB RAM; Core™ i7-3720QM 2.60 GHz; Quadro K4000M
SpaceExplorer/SpaceNavigator NB, driver 3.16.2
still waiting for a foreshortened radius dimensioning tool in Drawing Manager

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.