Inventor General Discussion

Reply
Active Member
ddgenifab
Posts: 7
Registered: ‎10-09-2012
Message 1 of 1 (162 Views)

BOM Problems with QTY

162 Views, 0 Replies
10-09-2012 09:17 AM

We are using Inventor 2012 with custom librairies and we have problems with the QTY displayed in the BOM.  I have attached pictures of the actual BOM that is generated with our setting and the desired BOM that we would like to be generated automaticly. 

As you can see, we would like to have the total quantity for each individual item and for the assembly.  For content center items, we need QTY to be displayed in unit « each », not lenght.

If I use the parameter ITEM QTY, the QTY is displayed like we want but we still have the QTY for the items for one Assembly4 only and not the total. 

The only way I found to display the BOM correctly is to first change each CC part document setting part quantity to « each », then make the Assembly4 line non visible in the BOM and finally create a custom part line in the BOM with assembly4.  This method is very complicated. 

Does someone know how to do this more automatic?

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!