Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
anderson51
Posts: 310
Registered: ‎12-02-2004
Message 1 of 7 (228 Views)

BOM Column Properties Resetting Themselves...Why?

228 Views, 6 Replies
03-02-2010 09:23 AM
We just loaded 2010 and customized the BOM column properites to our companies requirements. However, each time we open and go to export the BOM, these properties reset themselve to the default ones. It never was like this with the 2009 version. Is there a setting or "save" button that can be checked to save these without setting them up each time?

Thanks,

51
*Dennis Jeffrey
Message 2 of 7 (227 Views)

Re: BOM Column Properties Resetting Themselves...Why?

03-02-2010 10:18 AM in reply to: anderson51
Where did you do the customization? In the template or in the Styles
library?
--
Dennis Jeffrey, Autodesk Inventor Certified Expert
Attend the "It's a Duesy II " Manufacturing Revival Conference
March 17th, 2010 More Information at:
http://teknigroup.com/2010/Duesy/dennis1.html

Subscribe to the free "The Creative Inventor Magazine now available at:
http://teknigroup.com
Distinguished Contributor
anderson51
Posts: 310
Registered: ‎12-02-2004
Message 3 of 7 (227 Views)

Re: BOM Column Properties Resetting Themselves...Why?

03-02-2010 10:33 AM in reply to: anderson51
Hi,
I did the customization right in the BOM under Column Chooser.
*Dennis Jeffrey
Message 4 of 7 (227 Views)

Re: BOM Column Properties Resetting Themselves...Why?

03-02-2010 11:08 AM in reply to: anderson51
That sets it for that file only. Did you customize the .iam template?
--
Dennis Jeffrey, Autodesk Inventor Certified Expert
Attend the "It's a Duesy II " Manufacturing Revival Conference
March 17th, 2010 More Information at:
http://teknigroup.com/2010/Duesy/dennis1.html

Subscribe to the free "The Creative Inventor Magazine now available at:
http://teknigroup.com
Distinguished Contributor
anderson51
Posts: 310
Registered: ‎12-02-2004
Message 5 of 7 (227 Views)

Re: BOM Column Properties Resetting Themselves...Why?

03-02-2010 11:16 AM in reply to: anderson51
In 2009, we didnt have to set it up for each drawing, it was more of a global...one and done type setting. It must have gotten changed for the new version...this sucks.
Mentor
RobJV
Posts: 558
Registered: ‎07-14-2004
Message 6 of 7 (227 Views)

Re: BOM Column Properties Resetting Themselves...Why?

06-03-2010 09:37 AM in reply to: anderson51

I just recently moved up to 2010. I too agree that this sucks! In previous versions, the columns you chose would just stick and not have to be changed in a template file. Are you sure this is how it is supposed to work now? So all previously created assemblies will need to be edited? That seems very unusual! Could anybody else shed some light on this please as this is very frustrating?

How do others deal with this? I have been constantly changing the columns which is stupid.

Thanks,

Rob

Mentor
RobJV
Posts: 558
Registered: ‎07-14-2004
Message 7 of 7 (227 Views)

Re: BOM Column Properties Resetting Themselves...Why?

06-03-2010 09:52 AM in reply to: anderson51
I see from reading other threads, that the new way of doing things is exporting and importing xml files. I have to do this to every piece of legacy data now?

Rob
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!