Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Active Contributor
idragonb
Posts: 38
Registered: ‎11-28-2012
Message 1 of 6 (166 Views)
Accepted Solution

Block from Slice

166 Views, 5 Replies
02-18-2013 04:26 AM

Hi - I have searched and can't seem to find what would seem to me to be a common procedure. I am creating subassemblies in a main assembly and my computer can't handle the complexity (even with substitutes, although this helps). So I am interested in getting a slice of the main assembly and using it in the sub-assembly as a reference. I created a complex part using the derive and combine commands and then I trimmed the model on the plane that I want the section. I projected the sectioned parts to the sketch and tried to make a block, but that can't be done with projected entities - meanwhile I will cut another plane and take a thin section and insert it as a part, but I would still like to know how to make the block from a slice....

 

Thanks!!

 

Michael

Flow state:
Maximum challenge with maximum skills.

If I follow the question it is not really Block from Slice, but rather Block from Projected Geometry.

 

If that is the real question then select the projected geometry and right click Break LInk.

You can now make a Sketch Block.

If this is not the real problem, then more information is needed.

What do you mean by "block"?

 

Break Link.png

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,228
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 6 (158 Views)

Re: Block from Slice

02-18-2013 04:57 AM in reply to: idragonb

If I follow the question it is not really Block from Slice, but rather Block from Projected Geometry.

 

If that is the real question then select the projected geometry and right click Break LInk.

You can now make a Sketch Block.

If this is not the real problem, then more information is needed.

What do you mean by "block"?

 

Break Link.png

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Active Contributor
idragonb
Posts: 38
Registered: ‎11-28-2012
Message 3 of 6 (154 Views)

Re: Block from Slice

02-18-2013 05:12 AM in reply to: JDMather

Thank you for your reply.

 

Yes, you understood me correctly and expressed it more succintly. But I tried what you suggested and I don't get break link in my right click menu - I am using Inventor 2012...

 

BTW I read your article regarding teaching instructors and saw the reference to text alignment... Nice

 

Michael

Flow state:
Maximum challenge with maximum skills.
Active Contributor
idragonb
Posts: 38
Registered: ‎11-28-2012
Message 4 of 6 (153 Views)

Re: Block from Slice

02-18-2013 05:17 AM in reply to: JDMather

But I did find it in the model view which I am sure is what you intended - thanks again!

Flow state:
Maximum challenge with maximum skills.
*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,228
Registered: ‎04-20-2006
Message 5 of 6 (135 Views)

Re: Block from Slice

02-18-2013 06:12 AM in reply to: idragonb

idragonb wrote:

But I did find it in the model view which I am sure is what you intended - thanks again!


I think you mean Sketch Environment.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Active Contributor
idragonb
Posts: 38
Registered: ‎11-28-2012
Message 6 of 6 (122 Views)

Re: Block from Slice

02-18-2013 07:29 AM in reply to: JDMather

It was in the sketch environment, but I right clicked the object in the list of the assembly view in the object browser - is that the right way to express it? :smileyhappy:

Flow state:
Maximum challenge with maximum skills.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.