Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
jyothissurendran
Posts: 104
Registered: ‎08-27-2012
Message 1 of 9 (312 Views)
Accepted Solution

Bill of material generation issue

312 Views, 8 Replies
11-28-2012 10:04 PM

I have an assembly  which includes another one assembly also. So the issue is when i am generating the bill of material, the assembly which i have attached to the main assembly showing as single item with the assembly name.

 

The sub assembly i have attached to the main assembly by place and constaint option.does that making the problem ?

BOM.png

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7

If you want the individual items in the "Platform Assembly" to be listed in the main assembly idw, you will have to change the "Platform Assembly" to a Phantom assembly.

 

There are several ways to do this.  One way is to do this:

Open the Skid&Platform Assembly.iam

Go to the Assembly tab>Manage Panel>Bill of Materials

Find the "Platform Assembly" in this list.

In the BOM structure column, change this to "Phantom".

 

Now the parts in the platform assembly will be shown in the Skid and Platform idw.

 

The Phantom assembly is a nice way to tidy up the Browser and group parts together.  For Pahntom assemblies, Inventor ignores that it is an assembly and lists the parts in the assembly one level up.

 

Kirk A.

Windows 7 x64 -12 GB Ram
Intel i7-930 @ 3.60ghz
nVidia GTS 250 -1GB (Driver 301.42)
INV Pro R2013, SP1.1
Vault Basic 2013

 

Contributor
projektant
Posts: 18
Registered: ‎08-10-2011
Message 2 of 9 (309 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-28-2012 10:30 PM in reply to: jyothissurendran

Open assembly, go to BOM, on the tab structured click right mouse button and chose view properties, then change level to ALL LEVELS.

 

marcin

 

Distinguished Contributor
jyothissurendran
Posts: 104
Registered: ‎08-27-2012
Message 3 of 9 (296 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-28-2012 11:48 PM in reply to: projektant

Thanks for the reply

 

I did it for all assembly, but still its coming same.

 

If i create a new *.idw file for the same assembly its works fine. But the existing drawing file its not working

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7
Contributor
projektant
Posts: 18
Registered: ‎08-10-2011
Message 4 of 9 (289 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 12:39 AM in reply to: jyothissurendran

I tried and it worked OK.

 

In idw file You have to open part list, and then you'll see sign '+ ' in front of subassembly - just click it to unroll subas.

 

marcin

Distinguished Contributor
jyothissurendran
Posts: 104
Registered: ‎08-27-2012
Message 5 of 9 (279 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 03:09 AM in reply to: projektant

In idw file You have to open part list, and then you'll see sign '+ ' in front of subassembly - just click it to unroll subas.

 

when I open part list1, I cant see any +.( I am using inventor 2010)

 

Hopes u are saying about the model tree, then its ok, if i select the  sub assembly and click on the + i can see all the items.

 

But when i am generating the part list (Bill of material) its shows as single item. (See the attached image)

 

the funny thing is if i attach the same assembly in a new sheet and generate part list its working fine.

 

see the attachment

 

thanks for ur time

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7
Contributor
projektant
Posts: 18
Registered: ‎08-10-2011
Message 6 of 9 (274 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 03:18 AM in reply to: jyothissurendran

When inserting part list to idw file - try to change level to ALL LEVELS (there is first level in your part_list.png)

Please give us know :smileywink:

 

I'm using INV2013.

 

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,296
Registered: ‎04-27-2005
Message 7 of 9 (255 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 05:36 AM in reply to: jyothissurendran

If you want the individual items in the "Platform Assembly" to be listed in the main assembly idw, you will have to change the "Platform Assembly" to a Phantom assembly.

 

There are several ways to do this.  One way is to do this:

Open the Skid&Platform Assembly.iam

Go to the Assembly tab>Manage Panel>Bill of Materials

Find the "Platform Assembly" in this list.

In the BOM structure column, change this to "Phantom".

 

Now the parts in the platform assembly will be shown in the Skid and Platform idw.

 

The Phantom assembly is a nice way to tidy up the Browser and group parts together.  For Pahntom assemblies, Inventor ignores that it is an assembly and lists the parts in the assembly one level up.

 

Kirk A.

Windows 7 x64 -12 GB Ram
Intel i7-930 @ 3.60ghz
nVidia GTS 250 -1GB (Driver 301.42)
INV Pro R2013, SP1.1
Vault Basic 2013

 

Distinguished Contributor
jyothissurendran
Posts: 104
Registered: ‎08-27-2012
Message 8 of 9 (249 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 05:47 AM in reply to: karthur1

yes,  its working fine....

 

Thanks  kuthur1

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7
Distinguished Contributor
jyothissurendran
Posts: 104
Registered: ‎08-27-2012
Message 9 of 9 (248 Views)

Re: Bill of material generation issue

11-29-2012 05:48 AM in reply to: projektant

thanks man for your time and replys.

 

Jyothis Surendran
Inventor Professional Suite 2010
Windows 7
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!