Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
warrentdo
Posts: 737
Registered: ‎02-02-2004
Message 1 of 5 (699 Views)

Best way to Render models

699 Views, 4 Replies
07-22-2011 07:55 AM

Hello All.

 

Well now that I have the Autodesk® Product Design Suite Ultimate 2012

I was wondering what is the best way to get some really nice renders out of our inventor stuff?

I've been using studio for a while but now we have a bag full of software and HULA.

Is studio the best way or is it worth looking at showcase or alias?

I do like the HDR scenes but I'm struggling getting new ones into inventor.

What do we all think?

 

Regards

 

Warren.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,228
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 5 (697 Views)

Re: Best way to Render models

07-22-2011 07:58 AM in reply to: warrentdo

i would definetly try showcase first because it so much easier to use than alias/max design

if showcase doesn't do what you want then you are going to have to learn the other 2 programs

Valued Contributor
Ahatz
Posts: 64
Registered: ‎03-08-2007
Message 3 of 5 (678 Views)

Re: Best way to Render models

07-22-2011 10:01 AM in reply to: DarrenP

Showcase is the way to go....Example attached

Distinguished Contributor
warrentdo
Posts: 737
Registered: ‎02-02-2004
Message 4 of 5 (641 Views)

Re: Best way to Render models

07-22-2011 12:36 PM in reply to: Ahatz

Thanks to the both of you.

Looks like showcase it is looking at your attachement.

I just hope that I can get some nice HDRs.

 

Cheers

 

Warren.

Valued Contributor
WORKSTATIONresearch
Posts: 58
Registered: ‎05-05-2007
Message 5 of 5 (603 Views)

Re: Best way to Render models

07-24-2011 10:31 AM in reply to: Ahatz

Can anyone please provide the graphics card manufacturer and card model you are using with Showcase?  Please state the complexity of any models you've rendered.  There is no experience with render yet, but there will be a need to use it, and the workstation where the project will be completed will also need to import into Showcase the Inventor files.  This project will have upwards of 10,000 parts when complete.

 

A visit to the Autodesk websites describing Showcase seems to indicate that journeying through the model might be possible with this software.  Does anyone have any experience with that aspect of using Showcase?

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.