Inventor General Discussion

Reply
Valued Contributor
jtwalker1
Posts: 63
Registered: ‎12-23-2008
Message 1 of 3 (154 Views)

Beam Sizes

154 Views, 2 Replies
02-01-2013 08:47 AM

I just decided to try one of our projects in inventor that uses beams and channels.  After building the part, I was detailing out the parts and the shop noticed that the copes on the beams are not correct.  After measuring the beams in inventor, I notice that the web and flange thicknesses on one of the main beams is pretty far off.  Is this common.

 

example.  AISC shows a W12x72 web as 7/16" inventor has .55"  the flange as 11/16", inventor has .9" these are both off way too much. Height shows 12 1/4" and inventor has 12.710  This is not going to work if all the beams are off this much.

 

James

 

 Oh sorry, I forgot, this is using Inventor 2013.

 

Valued Mentor
graemev
Posts: 301
Registered: ‎11-03-2011
Message 2 of 3 (141 Views)

Re: Beam Sizes

02-01-2013 10:36 AM in reply to: jtwalker1

My copy is generating exactly as it should.  ANSI W12x72.  Are you inserting this exact one?

Valued Contributor
jtwalker1
Posts: 63
Registered: ‎12-23-2008
Message 3 of 3 (136 Views)

Re: Beam Sizes

02-01-2013 10:45 AM in reply to: jtwalker1

This is strange, I just inserted a new one and it comes up okay. 

 

I attached a pdf of both, notice they both say W12 x72

 

Not sure what is going on with this.

 

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.