Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
New Member
banksae
Posts: 2
Registered: ‎06-15-2011
Message 1 of 4 (1,427 Views)

Automatic Constraints still not working (Inventor 2011)

1427 Views, 3 Replies
06-15-2011 01:04 PM

Worked until recently.  I have tried all previously suggested solutions and read links to this problem but still can not get automatic constraints working again.  Constraint Inference and Persistence are on as is Persistent Dimension.  Any other suggestions? 

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,048
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 4 (1,421 Views)

Re: Automatic Constraints still not working (Inventor 2011)

06-15-2011 01:44 PM in reply to: banksae

What about Constraint Options?

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
New Member
banksae
Posts: 2
Registered: ‎06-15-2011
Message 3 of 4 (1,401 Views)

Re: Automatic Constraints still not working (Inventor 2011)

06-15-2011 08:55 PM in reply to: JDMather

They were all checked.  While waiting for reply, I checked another computer that was creating automatic constraints.  I copied all drawing, sketch, and part options.  Somehow that unchecked all my constraint options.  When I choose all constraint options again, automatic constraints were enabled.  I went back to toggle application options one at a time to see if I could recreate the problem - I could not.  I'm not sure what I did or undid originally and I wonder if there was a specific combination that caused the problem.  However, everything is back on track and I'm back to work.  Thank you for your help!

New Member
CRASHMYCOMPUTER
Posts: 1
Registered: ‎05-15-2012
Message 4 of 4 (1,187 Views)

Re: Automatic Constraints still not working (Inventor 2011)

05-15-2012 04:07 PM in reply to: banksae

i was having the same problem and i found the solution

 

hover over the borowser and right click, go down to "constraing options" and make sure everything is selected.

 

good luck

 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!