Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
hjvcan
Posts: 24
Registered: ‎05-30-2012
Message 1 of 5 (946 Views)

AutoCAD block into IDW title block

946 Views, 4 Replies
05-30-2012 06:20 PM

Hi  Everyone

I've got a bit of experience with Inventor and AutoCAD but title blocks are something I've never had to play with...

 

I'm trying to replace the bmp logo image we use in our title blocks with a version of our logo that isn't an external reference.

 

The attached idw shows what I'm working with and the dxf file shows the logo I want in my title block.

 

 

(the dxf file was generated with GSView & PStoEdit and it required a little tweaking to hatch properly)

 

Can someone point me in the right direction please?

 

Valued Mentor
rhasell
Posts: 329
Registered: ‎05-23-2007
Message 2 of 5 (940 Views)

Re: AutoCAD block into IDW title block

05-30-2012 09:34 PM in reply to: hjvcan

Hi

 

Ist prize is to get the BMP or JPG of the logo, you can then insert the logo into the Inventor title block. I prefer to embed the images, as Linking gets messy when I export my files to DWG.

 

My limited knowledge of AutoCAD.

Exported the Block as BMP image.

Manipulated the file in a graphics editor, (Remove the background etc)

Inserted the file into the Inventor Title Block.

 

The other option is to copy and paste the block from AutoCAD into Inventor, you will have to constrain all endpoints before you can Fill the text regions.

 


Reg
Autodesk PDS Ultimate 2015 SP 1 Build 203
Intel Core i7 (950@3.07GHz)/Win7x64 (Home) - 12GB Ram
Nvidia GeForce GTX 560 Ti
 
Please Give Kudo's / accept as a solution if it solves your problem.
Valued Mentor
rhasell
Posts: 329
Registered: ‎05-23-2007
Message 3 of 5 (938 Views)

Re: AutoCAD block into IDW title block

05-30-2012 09:38 PM in reply to: rhasell

If you cant get one, then pull the image off your web page, convert it to BMP for Inventor <2013 and JPG for Inventor 2013.

 


Reg
Autodesk PDS Ultimate 2015 SP 1 Build 203
Intel Core i7 (950@3.07GHz)/Win7x64 (Home) - 12GB Ram
Nvidia GeForce GTX 560 Ti
 
Please Give Kudo's / accept as a solution if it solves your problem.
Contributor
hjvcan
Posts: 24
Registered: ‎05-30-2012
Message 4 of 5 (934 Views)

Re: AutoCAD block into IDW title block

05-30-2012 09:44 PM in reply to: rhasell

Hi, thanks for the replies but we currently have a bmp as our image, this works fine nwithin inventor but we doa lot of exporting to dwg/dxf and having to worry about the image file in that scenario is the driving reason for trying to  get away from using a rastered image.

 

constraining all the endpoints is looking like a real possibility now.

Valued Mentor
rhasell
Posts: 329
Registered: ‎05-23-2007
Message 5 of 5 (932 Views)

Re: AutoCAD block into IDW title block

05-30-2012 09:57 PM in reply to: hjvcan

Not sure that I understand?

 

One thing, if you are exporting to DWG, the imbedd the image into the Inventor titleblock. Otherwise every time you export the file it gets sent as a seperate xref.

 

So to fix your problem.

Delete the current image from the title block.

Insert a new one, BUT BEFORE you click "OK", clear the checkbox "LINK"

Resize and save.

Done, no more issues with the export.

imbed image.JPG

 


Reg
Autodesk PDS Ultimate 2015 SP 1 Build 203
Intel Core i7 (950@3.07GHz)/Win7x64 (Home) - 12GB Ram
Nvidia GeForce GTX 560 Ti
 
Please Give Kudo's / accept as a solution if it solves your problem.
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!