Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Valued Contributor
rclement
Posts: 88
Registered: ‎03-25-2008
Message 1 of 14 (280 Views)
Accepted Solution

attaching fcf to a hole callout

280 Views, 13 Replies
04-09-2014 06:40 AM

im looking to attach a fcf to a diameter call out. ive looked on here for a answer but i dont see how it work.

it says to double click text in hole callout to see green blip points. the only blip points i get is leader start and end and the diameter points on circle.not around text. i get attached but arrow head appears as well?

It is Feature Control Frame "fcf"..

Yes, it is easily attached. When you start the FCF command and the FCF is attached to your cursor, just wander around a bit below the dimension text. Click when a green dot appears, then right-click and Continue. There are actually 8 snap points that represent the corners and midpoints of a box surrounding the dimension text. Any one will connect the FCF to the dimension.

Neil

Valued Contributor
rclement
Posts: 88
Registered: ‎03-25-2008
Message 2 of 14 (228 Views)

Re: attaching fcf to a hole callout

04-09-2014 11:35 AM in reply to: rclement

48 views and no wants to or can answer.geez thats disappointing

 

*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,507
Registered: ‎09-13-2011
Message 3 of 14 (220 Views)

Re: attaching fcf to a hole callout

04-09-2014 01:11 PM in reply to: rclement

I don't understand the question. Can you attach some pictures to help clarify? What's an fcf?

 


rclement wrote:

it says to double click text in hole callout to see green blip points.



What says that? Can you post a link to it? That may help to clarify your question.

Mike (not Matt) Rattray

*Pro
jletcher
Posts: 1,975
Registered: ‎05-18-2011
Message 4 of 14 (217 Views)

Re: attaching fcf to a hole callout

04-09-2014 01:17 PM in reply to: mrattray

It is Feature Control Frame "fcf"..


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,507
Registered: ‎09-13-2011
Message 5 of 14 (213 Views)

Re: attaching fcf to a hole callout

04-09-2014 01:21 PM in reply to: jletcher

@jletcher  Ah, I see. We don't use GD&T at my shop.

 

@rclement I had no problem attaching one to a diameter dimension in 2013 SP2 UD5. What version are you using?

Mike (not Matt) Rattray

*Pro
jletcher
Posts: 1,975
Registered: ‎05-18-2011
Message 6 of 14 (207 Views)

Re: attaching fcf to a hole callout

04-09-2014 01:34 PM in reply to: rclement

If you don't want arrow left click one time on FCF then on green dot near back of the arrow ( when you get close symbols will show) double click and you will see options..

 

 

dot 1.JPG

 

Option.JPG

 

I believe this is what you want..

 


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
*Expert Elite*
mrattray
Posts: 2,507
Registered: ‎09-13-2011
Message 7 of 14 (204 Views)

Re: attaching fcf to a hole callout

04-09-2014 01:38 PM in reply to: jletcher

I thought this was what he was after:

 

Capture.JPG

 

@rclement This is likely why your post didn't see a response. Nobody wants to have to drag what you want out of you.

Mike (not Matt) Rattray

*Pro
jletcher
Posts: 1,975
Registered: ‎05-18-2011
Message 8 of 14 (194 Views)

Re: attaching fcf to a hole callout

04-09-2014 01:56 PM in reply to: mrattray

 More then likely but I think he attached it to the dimension line aand does not want arrow.

 

 If he does not want the line he will just right click on the line and delete leader..

 

 But some want a line going to the dimension but no arrow..

 

 

   lk.JPG

 

Like this..


Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.

James Letcher
2012 Factory Design Suite ( will not load 2013)
What happen to my Inventor :-(
Valued Contributor
rclement
Posts: 88
Registered: ‎03-25-2008
Message 9 of 14 (175 Views)

Re: attaching fcf to a hole callout

04-09-2014 07:21 PM in reply to: jletcher

close but was trying to not use lines pointing to dimension

Valued Contributor
rclement
Posts: 88
Registered: ‎03-25-2008
Message 10 of 14 (175 Views)

Re: attaching fcf to a hole callout

04-09-2014 07:24 PM in reply to: mrattray

all anybody had to do was ask..thats exactly what i want but is the feature control frame attached to the radius callout.i can hang seperatly but if i move dimension doesnt move. if i use the it with seperate line and delete. it loses the associativity with the radius callout

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.