Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Valued Contributor
pdauphin
Posts: 87
Registered: ‎03-27-2006
Message 11 of 19 (721 Views)

Re: Animating Positional representations in Studio

09-24-2010 09:41 AM in reply to: nrg_drink

I can't speak for the user who started this thread but in my case, I don't have to do nothing in the "Studio" environnement to get the error. It pops up when I switch from the "Assembly" environnement to the "Inventor Studio" environnement. I'm not using Excel in any way in this model and I get the error. I'm not using Positionnal Reps either in my animation. I'm using positionnal reps in my assembly but not in the animation. In assembly mode, the positionnal reps work fine.

 

When I switch to "Studio" environnement, I get the error. Then, Inventor returns to the "Assembly" environnement. I click again to go to the "Studio" environnement and this time, no error message and I'm able to render and animate. But, again, I'm not using positionnal reps. Maybe if I did, I would get another error message.

 

Specs:

 

Inventor 2010 Pro SP2 (I removed SP3 because with this SP applied, the rendering crashes all the time)

Windows 7 - 64 bit

Nvidia Quadro FX 3700 with lattest driver approved by Autodesk for Inventor 2011.

 

If you need more info, please ask!

 

Thanks.

Employee
bill.bogan
Posts: 211
Registered: ‎03-13-2006
Message 12 of 19 (708 Views)

Re: Animating Positional representations in Studio

09-24-2010 11:18 AM in reply to: pdauphin

So, the initiator of the discussion has this setup...

 

Inventor Pro 2011 (64 bit)

Windows 7

Excel 2007

 

You have...

Inventor 2010 Pro SP2 (I removed SP3 because with this SP applied, the rendering crashes all the time)

Windows 7 - 64 bit

Nvidia Quadro FX 3700 with lattest driver approved by Autodesk for Inventor 2011

 

What version of Excel do you have on your machine?



Bill Bogan
Principal Content Developer
Design, Lifecycle, and Simulation
Autodesk, Inc.
Valued Contributor
pdauphin
Posts: 87
Registered: ‎03-27-2006
Message 13 of 19 (708 Views)

Re: Animating Positional representations in Studio

09-24-2010 11:29 AM in reply to: pdauphin

Excel 2007.

Employee
bill.bogan
Posts: 211
Registered: ‎03-13-2006
Message 14 of 19 (703 Views)

Re: Animating Positional representations in Studio

09-24-2010 11:37 AM in reply to: pdauphin

So, the common threads are:

Windows 7

Excel 2007

 

And, how Inventor 2010/2011 reacts to these. I'll log this as an issue and see what can be determined.



Bill Bogan
Principal Content Developer
Design, Lifecycle, and Simulation
Autodesk, Inc.
New Member
KoosKrugel
Posts: 1
Registered: ‎11-29-2010
Message 15 of 19 (571 Views)

Re: Animating Positional representations in Studio

11-29-2010 05:08 AM in reply to: bill.bogan

Hi

 

I have the same problem as pdauphin.

System also pretty much the same.

I want to animate positional representations.

Also, when I want to open the excel sheet containing the PosReps, it gives the same problem.

 

Is there any solution yet?

Employee
bill.bogan
Posts: 211
Registered: ‎03-13-2006
Message 16 of 19 (559 Views)

Re: Animating Positional representations in Studio

11-29-2010 08:24 AM in reply to: KoosKrugel

The issue has been reported. When I get word back on it, I will update the response here.



Bill Bogan
Principal Content Developer
Design, Lifecycle, and Simulation
Autodesk, Inc.
Active Member
juan.j.alfonzo
Posts: 8
Registered: ‎11-03-2011
Message 17 of 19 (353 Views)

Re: Animating Positional representations in Studio

11-03-2011 03:50 PM in reply to: pdauphin

Has this problem been resolved? I have exactly the same problem with inventor 2010, I am trying to animate an  assembly including positional representations and it keeps saying that Excel is required to animate pos. rep., it crashed 3 times already, so I closed Inventor opened it again a nothing, keeps doing the same thing, the 4th time I tried it sent another message:

-Could not insert object

-Failed to launch excel

 

and then... it crashed...

 

 

Excel 2010

AI 2010

Intel Core i7 2600 cpu

16 gb ram

64 os

 

Employee
bill.bogan
Posts: 211
Registered: ‎03-13-2006
Message 18 of 19 (334 Views)

Re: Animating Positional representations in Studio

11-07-2011 08:00 AM in reply to: juan.j.alfonzo

I am told this defect was fixed with Inventor 2011 SP2. If you are on 2011, be sure to apply SP2.

If you are using something newer, let us know as it would mean a regression has taken place.


Thanks,

Bill Bogan

MFG Learning Experience Team



Bill Bogan
Principal Content Developer
Design, Lifecycle, and Simulation
Autodesk, Inc.
New Member
rsnook6001
Posts: 1
Registered: ‎04-28-2012
Message 19 of 19 (259 Views)

Re: Animating Positional representations in Studio

04-28-2012 09:08 PM in reply to: pdauphin

It appears I am having similar issues.  I tried animating with PR's, but as I couldn't get it to work, I went back, and deleted the PR's, and tried the animation with component animations.  Now, every time I enter the Studio, I get the error message about not having Excel installed, and Inventor crashes just at the completion of rendering my animation.

My setup:

Windows 7 Pro 64bit

Excel 2010

Inventor 2012

Quad core 2.83GHz

8gb Ram

gtx 580

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.