Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
jmi-chuck
Posts: 21
Registered: ‎06-12-2008
Message 1 of 11 (409 Views)
Accepted Solution

Adding "document settings" to "quick access toolbar" causes inventor to crash

409 Views, 10 Replies
05-29-2013 02:38 PM

When I add "Document Settings" to the quick acess toobar it causes Inventor to Crash when I close the active .ipt, idw, etc.

 

Anyone else having this problem?

Product Support
innovatenate
Posts: 734
Registered: ‎11-22-2011
Message 2 of 11 (363 Views)

Re: Adding "document settings" to "quick access toolbar" cau

06-11-2013 02:02 PM in reply to: jmi-chuck

Hi there! I just wanted to let you know that development is aware of this issue and is looking at it.

 

 

Kind Regards,

 

 

 

 



Nathan Chandler


Contributor
jmi-chuck
Posts: 21
Registered: ‎06-12-2008
Message 3 of 11 (359 Views)

Re: Adding "document settings" to "quick access toolbar" cau

06-11-2013 02:04 PM in reply to: innovatenate
That is great news. Thank you

[cid:image001.jpg@01CE66AC.6EA57BB0]
Contributor
jmi-chuck
Posts: 21
Registered: ‎06-12-2008
Message 4 of 11 (260 Views)

Re: Adding "document settings" to "quick access toolbar" cau

11-12-2013 08:20 AM in reply to: innovatenate
I now have a new computer and now, I can not add the measure command to the quick access toolbar. The option to do so is greyed out.
Member
bapgood
Posts: 5
Registered: ‎12-10-2007
Message 5 of 11 (190 Views)

Re: Adding "document settings" to "quick access toolbar" cau

01-23-2014 10:14 AM in reply to: innovatenate

innovatenate wrote:

Hi there! I just wanted to let you know that development is aware of this issue and is looking at it.

 

 

Kind Regards,

 

 

 

 


Has there been a solution for this yet?

*Expert Elite*
blair
Posts: 4,096
Registered: ‎11-13-2006
Message 6 of 11 (186 Views)

Re: Adding "document settings" to "quick access toolbar" cau

01-23-2014 10:17 AM in reply to: bapgood
Not really the answer, but look at a 3D motion controller such as SpacePilot Pro or other 3dConnexion devices. You can map pretty much any command to buttons on the device.
Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 up2 PDSU / Sim Mech 2015 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 335.23
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
Contributor
jmi-chuck
Posts: 21
Registered: ‎06-12-2008
Message 7 of 11 (181 Views)

Re: Adding "document settings" to "quick access toolbar" cau

01-23-2014 10:21 AM in reply to: blair
I do have a 3Dconnexion device and already have my buttons mapped. Thank you for the suggestion
Product Support
innovatenate
Posts: 734
Registered: ‎11-22-2011
Message 8 of 11 (141 Views)

Re: Adding "document settings" to "quick access toolbar" cau

02-03-2014 11:40 AM in reply to: bapgood

I just tested this in Inventor 2014 Service Pack 1. I was able to add the Document Settings to the Quick Access Toolbar (QAT) and I was able to successfully invoke the command. The issue appears to be addressed in the latest versions. 

 

I hope this helps. Let me know if you have any further questions.

 

Thanks,

 

 



Nathan Chandler


Member
bapgood
Posts: 5
Registered: ‎12-10-2007
Message 9 of 11 (134 Views)

Re: Adding "document settings" to "quick access toolbar" cau

02-03-2014 11:45 AM in reply to: innovatenate

innovatenate wrote:

I just tested this in Inventor 2014 Service Pack 1. I was able to add the Document Settings to the Quick Access Toolbar (QAT) and I was able to successfully invoke the command. The issue appears to be addressed in the latest versions. 

 

I hope this helps. Let me know if you have any further questions.

 

Thanks,

 

 


 

 

Try adding undo check out to the Quick Access Toolbar (QAT). Doing so crashes Inventor on part close,  Inventor 2014 Service Pack 1 - Update 1 & 2

Contributor
jmi-chuck
Posts: 21
Registered: ‎06-12-2008
Message 10 of 11 (117 Views)

Re: Adding "document settings" to "quick access toolbar" cau

02-04-2014 07:13 AM in reply to: innovatenate
I too can add it. The problem arises when the .ipt is closed. Doing so will crash the Inventor session.
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.