Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
cparnell
Posts: 198
Registered: ‎12-12-2003
Message 1 of 4 (315 Views)
Accepted Solution

Add to Make Component

315 Views, 3 Replies
12-17-2013 05:07 AM

I have a part file "PLY-AY-134-A MAKE COMPONENT.ipt" that I created multiple "Solid Bodies" in and I used the "Make Components" command to create the individual part files and and assembly "PLY-AY-134-A.iam". I decided to add a few "Solid Bodies" to my original part file "PLY-AY-134-A MAKE COMPONENT.ipt". Is there a way to add these to the original "Make Components" command to add it to the allready created .iam file, "PLY-AY-134-A.iam"?

 

Thanks in advance for any help! Have a good week.

 

You can push out the additional parts with the Manage>Make Part

and then use Mate-Flush with the assembly origin planes or constrain as needed.

 

The assembly has already been made.

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 27,610
Registered: ‎04-20-2006
Message 2 of 4 (307 Views)

Re: Add to Make Component

12-17-2013 05:38 AM in reply to: cparnell

You can push out the additional parts with the Manage>Make Part

and then use Mate-Flush with the assembly origin planes or constrain as needed.

 

The assembly has already been made.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Distinguished Contributor
cparnell
Posts: 198
Registered: ‎12-12-2003
Message 3 of 4 (302 Views)

Re: Add to Make Component

12-17-2013 05:43 AM in reply to: JDMather

JD:

I see, use Make Part then Place Component into "PLY-AY-134-A.iam". I could then use "Ground and Root Component" in my assembly.

 

Thank you for the help.

Distinguished Contributor
cparnell
Posts: 198
Registered: ‎12-12-2003
Message 4 of 4 (253 Views)

Re: Add to Make Component

12-19-2013 07:35 AM in reply to: cparnell

I had a coworker try something different. While in the "Make Component : Select" dialog box, he selected the "Open" icon at the "Target assembly location" and selected "No" on the "Create" dialog box which allowed him to select the existing assembly which had previously been created with the "Make Components" command. The new part from my .ipt file was added to an existing .iam file.

 

See attached .pdf file.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.