Inventor General Discussion

Inventor General Discussion

Reply
Contributor
Brendabr12345
Posts: 11
Registered: ‎08-28-2009
Message 1 of 18 (1,815 Views)
Accepted Solution

2013 Graphics Issues

1815 Views, 17 Replies
11-02-2012 11:56 AM

I have one PC in our office with some graphics issues.  In a new IDW when the user adds a dimension, then zooms out, all the views disappear except for the active view.  The file were using is one part and two views on the IDW so it's not a large assembly or anything complicated.  I've installed the latest driver from NVIDIA and changed the Inventor hardware settings from Performance to Compatability and back and forth which helps temporarily but then it goes back to the same issue after a while. I've maximize RAM utilzation and the problem isn't being seen in any other applications and we have the latest service pack 1.1 installed. Any suggestions?? Am I missing something?

 

The configuration is:

Dell Precision 3500

Win 7, 64

12g RAM

Quad core

Nvidia Quadro 2000

 

Thanks!

See if Windows "Aero" is enabled on this machine. A post a short while back with a graphics problem fixed it by enabling "Aero".

Valued Mentor
japike
Posts: 322
Registered: ‎02-06-2004
Message 2 of 18 (1,809 Views)

Re: 2013 Graphics Issues

11-02-2012 12:02 PM in reply to: Brendabr12345

Is it just the one drawing that has this issue?

 

Have you tried the drawing on another PC?

 

Can you post the part and drawing?

Peace,
Jeff
Inventor 2013
Valued Mentor
pball
Posts: 268
Registered: ‎04-20-2012
Message 3 of 18 (1,805 Views)

Re: 2013 Graphics Issues

11-02-2012 12:07 PM in reply to: japike

Myself and coworker have actually had an issue like this. Sometimes when dimensioning all the views would disappear and if we would zoom in or out the views would reappear. This has happened on more than a few drawings, though I couldn't locate any off the top of head or upload them due to confidentiality.

Contributor
Brendabr12345
Posts: 11
Registered: ‎08-28-2009
Message 4 of 18 (1,791 Views)

Re: 2013 Graphics Issues

11-02-2012 12:44 PM in reply to: japike

This is happening on multiple files on the same PC, files function fine on other PC's.

*Expert Elite*
mcgyvr
Posts: 7,248
Registered: ‎12-01-2004
Message 5 of 18 (1,778 Views)

Re: 2013 Graphics Issues

11-02-2012 01:20 PM in reply to: Brendabr12345

update the graphics card driver.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

-------------------------------------------------------------------------------------
2015 Product Design Suite Ultimate
Windows 7 64 bit
Core i7 4820k processor (OC'd to 4.4Ghz), Nvidia GTX 770, 16G RAM


Contributor
Brendabr12345
Posts: 11
Registered: ‎08-28-2009
Message 6 of 18 (1,767 Views)

Re: 2013 Graphics Issues

11-02-2012 01:42 PM in reply to: mcgyvr

I've actually upgraded the video card driver straight from the NVIDIA site with temporary improvement.  I'm wondering if there is a setting under the NVIDIA control that I need to modify specifically for Inventor.  The issue appears to occur on one of the dual monitors that has the digital connection.  Perhaps these issues are related, but when I move Inventor to this monitor, then close and re-open Inventor it automatically opens on the base monitor.  Could this be an indication of something related?

*Expert Elite*
blair
Posts: 4,494
Registered: ‎11-13-2006
Message 7 of 18 (1,746 Views)

Re: 2013 Graphics Issues

11-02-2012 08:26 PM in reply to: Brendabr12345

See if Windows "Aero" is enabled on this machine. A post a short while back with a graphics problem fixed it by enabling "Aero".

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 344.75
SpacePilot Pro 10.2.0 / 17.2.0.11011 / 4.17
Delta Tau Chi ΔΤΧ
Active Member
ryangerstner4819
Posts: 7
Registered: ‎08-28-2009
Message 8 of 18 (1,571 Views)

Re: 2013 Graphics Issues

12-14-2012 06:24 AM in reply to: blair

Hi,

Me and my employees are having the same issue as Brendabr12345. We just upgraded to Inventor 2013, installed SP1.1, & updated our graphics card drivers. I verified we are running a theme with "Aero". And when I uncheck "Enable transparency", the disappearing act occurs with half the frequency. I attached the drawing. Here is our setup:

Dell T3500

Windows 7 Pro

NVidia Quadro 2000

6 GB RAM

Any other ideas?

Best regards,

Ryan

*Expert Elite*
blair
Posts: 4,494
Registered: ‎11-13-2006
Message 9 of 18 (1,555 Views)

Re: 2013 Graphics Issues

12-14-2012 08:35 AM in reply to: Brendabr12345

The IDW without the related files is useless. A screen capture would probably suffice to show the problem.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 SP1 PDSU / Sim Mech 2015 r1 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 344.75
SpacePilot Pro 10.2.0 / 17.2.0.11011 / 4.17
Delta Tau Chi ΔΤΧ
Active Member
ryangerstner4819
Posts: 7
Registered: ‎08-28-2009
Message 10 of 18 (1,510 Views)

Re: 2013 Graphics Issues

12-17-2012 04:27 AM in reply to: Brendabr12345

I found a strange fix. I changed my hardware settings in Application Options > Hardware, from performance to quality. I closed the idw, and reopened it. I was having the same issue, so I switched the hardware setting back to performance, closed the idw, then reopened the file. I worked in idw environments for 30 minutes with no issues, then deployed to my employees. Last I asked on Friday, everything was running fine.

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.