Inventor Fusion

Reply
Active Contributor
jameslenane
Posts: 27
Registered: ‎08-17-2011
Message 11 of 23 (570 Views)

Re: Inventor-fusion

01-16-2012 03:05 AM in reply to: jameslenane

Hi Kevin,

I installed it from labs,I even removed it and reinstalled to see if it would help,I think I have sp2,how do I check

if I have sp3 and if I dont how do I get it and will it cure the problem,I remember getting maintenance updates

on inventor and I know I got sp1 and sp2 but I dont remember sp3 so if you can tell me how to check,I know there as way Im just having monday morning memory blank!

By the way Kevin thanks for all the help,it is appreciated!

 

James

Active Contributor
jameslenane
Posts: 27
Registered: ‎08-17-2011
Message 12 of 23 (567 Views)

Re: Inventor-fusion

01-16-2012 04:03 AM in reply to: jameslenane

Kevin,I just checked my downloads and I have sp 1 and 2 but not 3,ok!So just need to know how to get 3 and see if it makes

any difference?

James

Board Manager
schneik
Posts: 768
Registered: ‎04-05-2003
Message 13 of 23 (564 Views)

Re: Inventor-fusion

01-16-2012 08:35 AM in reply to: jameslenane

Great. Let's see if that helps. If you send me an e-mail i can reply with a driect download link to the Install of Fusion+sp3. 

What version of Inventor are you using?

 

you can reach me at Kevin "dot" Schneider "At" autodesk.com

Kevin Schneider


13" Macbook Pro Retina - OSX 10.10.1 in Portland, Oregon


Active Contributor
jameslenane
Posts: 27
Registered: ‎08-17-2011
Message 14 of 23 (559 Views)

Re: Inventor-fusion

01-16-2012 09:14 AM in reply to: schneik

Hi Kev,sent you an email from yahoo account so see how you get on as it came back to me saying problem with address,ok?

By the way Im running inventor 2011,so fingers crossed and thanks for the help!

Board Manager
schneik
Posts: 768
Registered: ‎04-05-2003
Message 15 of 23 (549 Views)

Re: Inventor-fusion

01-16-2012 07:50 PM in reply to: jameslenane

Have not seen it yet. I sent you a direct message here on the forum.

Kevin Schneider


13" Macbook Pro Retina - OSX 10.10.1 in Portland, Oregon


Board Manager
schneik
Posts: 768
Registered: ‎04-05-2003
Message 16 of 23 (548 Views)

Re: Inventor-fusion

01-16-2012 07:52 PM in reply to: schneik

So now we have an answer to all the questions. The LAbs releases available right now will only work with Inventor 2012. We will need to get you Fusion TP3 if you want to use it with 2011.

 

If you want to use it for school and not have the integration with Inventor then I can still provide the link to SP3 so that we can get rid of the crashing.

Kevin Schneider


13" Macbook Pro Retina - OSX 10.10.1 in Portland, Oregon


Active Contributor
jameslenane
Posts: 27
Registered: ‎08-17-2011
Message 17 of 23 (547 Views)

Re: Inventor-fusion

01-17-2012 04:07 AM in reply to: jameslenane

Hi Kevin,

first question,if we get fusion TP3 will it launch with inventor 2011,or as I have inventor for 3 years as a student should

I get inventor 2012 and uninstall 2011,you see Ive passed my 2011 certified associate exam ( in november ) and Id like

to try for the professional exam this year,sorry to ask so many questions but its very difficult here to find training or even guidance and I sometimes feel between a rock and a hard place,eventhough I pass the associate exam theres stuff I feel

I dont know,just wish there was somebody I could sit down with and talk about options and soforth,maybe I should just stick

with inventor 2011!

 

Thanks Kevin

 

James

Board Manager
schneik
Posts: 768
Registered: ‎04-05-2003
Message 18 of 23 (533 Views)

Re: Inventor-fusion

01-18-2012 10:09 AM in reply to: jameslenane

OK. I now know what is going wrong.

 

The Fusion download on labs only works with Inventor 2012. NOT 2011. This is why you can not run the two together.

The best thing to do is download Inventor 2012 from the education site. This will include Inventor Fusion. You then can update Inventor and Fusion to the latest SP and all should be well.

Kevin Schneider


13" Macbook Pro Retina - OSX 10.10.1 in Portland, Oregon


*Expert Elite*
JDMather
Posts: 28,246
Registered: ‎04-20-2006
Message 19 of 23 (521 Views)

Re: Inventor-fusion

01-21-2012 06:25 PM in reply to: jameslenane

jameslenane wrote:

I pass the associate exam theres stuff I feel

I dont know,just wish there was somebody I could sit down with and talk about options  

James


Where are you located?  I have had many students pass both the Associate level exam and the Professional exam.

I saw a link to a rather extensive set of prep videos on the student website.
Contact me directly by email (root around in my signature) I would post the url here but I think it is reserved for students but near as I could tell not well protected site.  If I posted the url here I think anyone could get into the site.

BTW - I think the Professional exam is actually easier than the Associate as you actually use the software for the Professional exam.


 

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015-SP1 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
New Member
SHANEMcINTYRE3120
Posts: 2
Registered: ‎10-12-2012
Message 20 of 23 (429 Views)

Re: Inventor-fusion

10-12-2012 06:24 AM in reply to: jameslenane

Inventor Fusion 2012  keeps crashing, message appears "catalyst has stopped working"

running windows 7 64 bit

Help would be appreciated.

Thanks

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.