Inventor Engineer-to-Order

Inventor Engineer-to-Order

Reply
Employee
MjDeck
Posts: 959
Registered: ‎02-24-2009
Message 11 of 18 (298 Views)

Re: Run project with VS2010!!!

02-01-2013 08:27 AM in reply to: Lesoux

The first time you try after a reboot, Visual Studio doesn't connect with Inventor?
After it makes a connection, are you able to close VS and Inventor, then restart them and reliably get a connection?



Mike Deck
Software Developer
DLS - Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Mentor
Lesoux
Posts: 169
Registered: ‎03-12-2012
Message 12 of 18 (295 Views)

Re: Run project with VS2010!!!

02-01-2013 08:39 AM in reply to: MjDeck

Run VS -> Open Project -> Run Inventor -> Create empty Intent assembly through "Create new file" -> There is a connection between Intent and VS -> Close assembly -> Open my app -> Generate 3D -> There is a connection -> Close Inventor -> Close VS -> Run VS -> Open Project -> Run Inventor -> Run my app -> Generate 3D -> No connection.

 

 

I need to repeat trick with empty Intent Assembly for creating connection between Intent and VS every time when I close VS.

Win7 x64
Xeon X5647
24 Gb RAM
Quadro FX 6000

Inventor 2013
ETO 6.1, Build 140.
Employee
MjDeck
Posts: 959
Registered: ‎02-24-2009
Message 13 of 18 (291 Views)

Re: Run project with VS2010!!!

02-01-2013 08:44 AM in reply to: Lesoux

After you get a connection and Generate 3D: can you close that model, Generate 3D again and get a connection? Or do you have to Create New File again?



Mike Deck
Software Developer
DLS - Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Mentor
Lesoux
Posts: 169
Registered: ‎03-12-2012
Message 14 of 18 (286 Views)

Re: Run project with VS2010!!!

02-01-2013 08:50 AM in reply to: MjDeck

Yes, I have a connection if I close 3D and generete again through my app. It works so long as VS is open.

Win7 x64
Xeon X5647
24 Gb RAM
Quadro FX 6000

Inventor 2013
ETO 6.1, Build 140.
Employee
MjDeck
Posts: 959
Registered: ‎02-24-2009
Message 15 of 18 (282 Views)

Re: Run project with VS2010!!!

02-01-2013 08:53 AM in reply to: Lesoux

I don't know what is causing the problem. We will try to reproduce it.



Mike Deck
Software Developer
DLS - Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Contributor
GeorgeWilliams
Posts: 14
Registered: ‎01-12-2012
Message 16 of 18 (270 Views)

Re: Run project with VS2010!!!

02-11-2013 06:23 AM in reply to: omarutov

I am not able to get a connection to VS using the approach above.  I am able to run the solution from VS to launch a new instance of Inventor, but the debugging cycle time of that approach is too long (waiting on Inventor to start).

 

Are there some settings in VS that I need?

 

I had trouble throughout the weekend trying to use ETO Studio R2.  I have done the following already:

  1. uninstalled all custom add-ins
  2. uninstalled all Autodesk products
  3. Reinstalled ETO Studio R2 with all available options (Inventor, content center, etc)
  4. Started a new ETO design library project/solution from VS.
  5. Set that project as the active project in Inventor
  6. Followed your steps above to get the connection to VS.
  7. No luck.  Screenshots are attached.

Thanks,

George

 

Dell M6400

i7-2820QM @ 2.3GHz Quad Core

16GB RAM, 256GB SSD, Quadro 2000M

Windows 7 x64, SP1

Inventor 2013 - Build 138

ETO 6.1 - Build 140

 

 

Employee
MjDeck
Posts: 959
Registered: ‎02-24-2009
Message 17 of 18 (254 Views)

Re: Run project with VS2010!!!

02-11-2013 08:56 AM in reply to: MjDeck

I want to make sure you know that you can't debug Intent code even if you do get a connection this way. The only way to debug Intent code is to start Inventor from Visual Studio.

Do you have any Visual Studio add-ins or extensions loaded? Can you post the About dialog from your install of Visual Studio?



Mike Deck
Software Developer
DLS - Mechanical Design
Autodesk, Inc.

Contributor
GeorgeWilliams
Posts: 14
Registered: ‎01-12-2012
Message 18 of 18 (247 Views)

Re: Run project with VS2010!!!

02-11-2013 09:50 AM in reply to: MjDeck

Hi Mike,

 

I learned that from the team here this morning.  That is a bummer.  I will be logging ADN issues with our discoveries on projects that depend on reference project libraries relative to performance when we run Inventor from VS for debugging.

 

Thanks,

George

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.