Inventor Customization

Inventor Customization

Reply
Distinguished Contributor
ADNpati
Posts: 125
Registered: ‎07-01-2012
Message 1 of 6 (264 Views)
Accepted Solution

UREGEBT!!! Help Creating Tab for Macros

264 Views, 5 Replies
01-06-2013 02:50 PM

Hello there,

 

A new question in a brand New year !!

 

In our company we got more than 20 macros and their buttons, which we use daily in our design process.

they are distributed all in the tabs ( where we got some place with buttons)

 

But we looking to put then under a tab all in one place. Is there any chance of creating new tab and put macro buttons in there?? If so will be very handy and helpful and userfriendly... 

Looks doeable, nned some guidence.

 

Looking for help...

 

Mechanical Engineer
Inventor Applications Engineer

--------------------------------------------------------------------------------------

If my solution seems to remedy your problem, please press the Accept Solution button, Some KUDOS -

-------------------------------------------------------------------------------------
ADN Support Specialist
philippe.leefsma
Posts: 617
Registered: ‎06-02-2009
Message 2 of 6 (237 Views)

Re: UREGEBT!!! Help Creating Tab for Macros

01-10-2013 10:21 PM in reply to: ADNpati

Hi There,

 

The following post contains a sample on how to add a macro to the QAT menu you need to use "AddMacroControlDefinition" then add it to the ribbon tab you want:

 

http://adndevblog.typepad.com/manufacturing/2012/11/add-macros-to-quick-access-toolbar-qat.html

 

This other post illustrates how to customize the ribbon, by combining both posts, you should be able to achieve what you are looking for:

 

http://adndevblog.typepad.com/manufacturing/2012/06/adding-dropdownpopup-buton-in-inventor-ribbon-pa...

 

Let me know if you have further questions on that.

 

Regards,

Philippe.



Philippe Leefsma
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Distinguished Contributor
ADNpati
Posts: 125
Registered: ‎07-01-2012
Message 3 of 6 (208 Views)

Re: UREGEBT!!! Help Creating Tab for Macros

01-20-2013 09:09 PM in reply to: philippe.leefsma

Hello Philippe,

 

Thanks for links and gone through and did changes and executed updated maco.

 

but all the 20 macros are in QAT and it it very confusing to as they are in a row ...

 

Can you please give me a way to add a cutom ribbon and add macros to it????

 

will be very helpfull.

 

will wait on reply..

 

Thanks.

 

AD.

 

 

Mechanical Engineer
Inventor Applications Engineer

--------------------------------------------------------------------------------------

If my solution seems to remedy your problem, please press the Accept Solution button, Some KUDOS -

-------------------------------------------------------------------------------------
ADN Support Specialist
philippe.leefsma
Posts: 617
Registered: ‎06-02-2009
Message 4 of 6 (201 Views)

Re: UREGEBT!!! Help Creating Tab for Macros

01-21-2013 12:32 AM in reply to: ADNpati

Hi AD,

 

Sorry there is no way to add a ribbon/tab to the QAT, you can add there only command icons.

 

If you want your items to be grouped logically, I would advise you create a custom Tab inside the dedicated ribbon environment: Part/Assembly/Drawing or ZeroDoc.

 

I hope it helps.

 

Regards,

Philippe.



Philippe Leefsma
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Distinguished Contributor
ADNpati
Posts: 125
Registered: ‎07-01-2012
Message 5 of 6 (194 Views)

Re: UREGENT!!! Help Creating Tab for Macros

01-21-2013 03:07 PM in reply to: philippe.leefsma

Hello Philippe,

 

I got that, yeah the only and best way to have them is creating custom buttons and placing them in to required tab under custom pannel.

 

And also what I found is, It will be very helpful if we have customn Icons for each macro so to differentiate winth image instead of names to save space.

 

CustomPanel.JPG

 

Thanks for reply Philippe.\\

 

Regards,

AD

Mechanical Engineer
Inventor Applications Engineer

--------------------------------------------------------------------------------------

If my solution seems to remedy your problem, please press the Accept Solution button, Some KUDOS -

-------------------------------------------------------------------------------------
Distinguished Contributor
ADNpati
Posts: 125
Registered: ‎07-01-2012
Message 6 of 6 (189 Views)

Re: UREGEBT!!! Help Creating Tab for Macros

01-21-2013 03:55 PM in reply to: philippe.leefsma

 

 

If I am correct, Give Kudos....

Mechanical Engineer
Inventor Applications Engineer

--------------------------------------------------------------------------------------

If my solution seems to remedy your problem, please press the Accept Solution button, Some KUDOS -

-------------------------------------------------------------------------------------
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.