Inventor Customization

Reply
Mentor
bsee1
Posts: 212
Registered: ‎11-14-2011
Message 1 of 3 (185 Views)
Accepted Solution

Panel width bug

185 Views, 2 Replies
08-30-2012 05:35 AM

Can anyone confirm this for me? (I'm testing in Inventor 2013)

 

Inventor appears to measure the width of a panel by measuring it's distance from the edge of the screen.  This only works if that panel is docked directly to the edge of the screen.  In my case, there is a panel between the one I'm inserting and the edge of the screen.

 

To test, insert a docked panel. Retrieve its width when it is docked to the very edge of the screen, and also when it is docked to another panel.  The actual width of the panel remains the same, but Inventor will report the width to be much larger.

*****************************
Win7 x64 - 16gb ram
i7 3610qm
FirePro M4000

Inventor 2013
ETO 6.1

Hi,

 

I can reproduce this issue. It looks if the dock pane window docks with any other docked pane (no matter the pane is docked left or right), the custom dock pane returns the width from the left edge. I logged this issue with engineer team.

 

A kindly reminding: if you find issue, please try to isolate and share a small. buildable sample project. This will help the peers in the board to take a look and diagnose. I just happened to have a small project, so gave a test.

ADN Support Specialist
xiaodong.liang
Posts: 1,306
Registered: ‎06-12-2011
Message 2 of 3 (154 Views)

Re: Panel width bug

09-04-2012 06:32 PM in reply to: bsee1

Hi,

 

I can reproduce this issue. It looks if the dock pane window docks with any other docked pane (no matter the pane is docked left or right), the custom dock pane returns the width from the left edge. I logged this issue with engineer team.

 

A kindly reminding: if you find issue, please try to isolate and share a small. buildable sample project. This will help the peers in the board to take a look and diagnose. I just happened to have a small project, so gave a test.



Xiaodong Liang
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Mentor
bsee1
Posts: 212
Registered: ‎11-14-2011
Message 3 of 3 (143 Views)

Re: Panel width bug

09-05-2012 04:44 AM in reply to: xiaodong.liang

Thanks for confirming. Hopefully there is some kind of hotfix or workaround available in the near future.

*****************************
Win7 x64 - 16gb ram
i7 3610qm
FirePro M4000

Inventor 2013
ETO 6.1
Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!