Inventor Customization

Reply
Member
lithnes_be
Posts: 5
Registered: ‎08-20-2012
Message 1 of 7 (865 Views)

how to get length in bom

865 Views, 6 Replies
08-20-2012 11:27 PM

we are doing a customization of part in inventor , where we have done fork plate with constaints in model and extruding it with inputs from excel sheet. the plate size is getting changed as per the input given excel sheet.

 

but during the 2d drawing generation, if i take bom - the length and width columns are not coming. please advice how to do it? since i am new to inventor

ADN Support Specialist
philippe.leefsma
Posts: 631
Registered: ‎06-02-2009
Message 2 of 7 (859 Views)

Re: how to get length in bom

08-21-2012 01:28 AM in reply to: lithnes_be

Hi 

 

Sorry, I don't get the exact meaning of your question, you would need to be more descriptive about what you are trying to achieve, what you expect and provide some code if you think it is relevant.

 

Are you looking for having your parameters visible as BOM columns? If that's the case, then it is not directly doable. You first have to expose the parameter as iProperty, then from BOM dialog you can insert an iProperty as BOM column.

 

Regards,

Philippe.



Philippe Leefsma
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Member
lithnes_be
Posts: 5
Registered: ‎08-20-2012
Message 3 of 7 (855 Views)

Re: how to get length in bom

08-21-2012 01:50 AM in reply to: philippe.leefsma

hi

thank for your reply,

my problem is - i am using parametric modelling for creating the part using a excel sheet input parameter.

 

so, once i created the part using excel input parameter, i am generating the 2d DRAWING FROM that model.

 

in 2d Drawing Bom, i wnat to include the input i have given in the excel sheet for the making the model. so that i will have part desription and length, width, thickness etc in my BOM as given in excel input sheet during modelling.

 

Please advice.

ADN Support Specialist
philippe.leefsma
Posts: 631
Registered: ‎06-02-2009
Message 4 of 7 (847 Views)

Re: how to get length in bom

08-21-2012 04:08 AM in reply to: lithnes_be

Alright,

 

Did you try as I suggested, if the parameters are coming from an Excel document, you should also be able to expose them as iProperty and then include them as custom column in the BOM. I don't think you have another way of achieving this without going through iProperty first.

 

Regards,

Philippe.



Philippe Leefsma
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Valued Mentor
rhasell
Posts: 317
Registered: ‎05-23-2007
Message 5 of 7 (827 Views)

Re: how to get length in bom

08-21-2012 04:03 PM in reply to: philippe.leefsma

Perhaps I am missing the point, as it appears to be a simple solution.

It has been a while since I did spreadsheet modeling, so I am not sure what comes through to Parameters.

 

But to have the values available for export and use in the BOM, the export check box needs to be checked.

params.JPG

In the IDW you need to add the new paramter to the BOM. Click on the new property button to add the "LENGTH" (hint, it will not be listed, you must type it in.)

 

length-bom-2.JPG

 

length-bom.JPG

 

Hope this helps.

 


Reg
Autodesk PDS Ultimate 2015 SP 1 Build 203
Intel Core i7 (950@3.07GHz)/Win7x64 (Home) - 12GB Ram
Nvidia GeForce GTX 560 Ti
 
Please Give Kudo's / accept as a solution if it solves your problem.
ADN Support Specialist
xiaodong.liang
Posts: 1,274
Registered: ‎06-12-2011
Message 6 of 7 (798 Views)

Re: how to get length in bom

08-26-2012 10:10 PM in reply to: rhasell

I think rhasell answeres this question. I ‘d like to append that the API PartsListStyle.AddColumn can customize the columns you want to add.



Xiaodong Liang
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network

Mentor
MisterZS
Posts: 162
Registered: ‎08-24-2012
Message 7 of 7 (770 Views)

Re: how to get length in bom

09-07-2012 12:33 PM in reply to: xiaodong.liang

if i'm good understood you make components and than you would like to know and have dimensions in bom which you want to export to excel. If this is what i'm thinking then you need make iproperties for your dimensions, and save temlpate. In Bom make columns from your i properties.

Dimesions will be populate with code which is using  work planes and measureextenslength width and height.

Is this what you looking for? My length is PartL and width is PartW. I did used Curtis code with some adds for Material code and material description.. It is working perfect.

 

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.