Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Valued Contributor
CJ.10E-10mm
Posts: 70
Registered: ‎06-21-2013
Message 1 of 15 (2,365 Views)

Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

2365 Views, 14 Replies
09-12-2013 06:43 PM

I am endeavouring to access fastenings from within Inventor Pro 2014 Service Pack 1a.

 

Firstly, I do not have a Design Tab that various commentators refer to and I have had to access the library via a User Command ‘Log In’ icon.

 

However, whichever way I log in i.e. via the latter ‘icon,’ via ‘Autodesk Vault 2014’ or ‘Autodesk Data Management / Autodesk Vault 2014,’  they each throw up the same error namely: “Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost.”

 

I have changed localhost to the name of my PC to no avail.

 

Can anyone please let me out of my misery?

 

Thank you.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,149
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 15 (2,350 Views)

Re: Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

09-13-2013 08:56 AM in reply to: CJ.10E-10mm

Did you actually install the ADMS and material content?  Or did you just install the Vault client? 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Valued Contributor
CJ.10E-10mm
Posts: 70
Registered: ‎06-21-2013
Message 3 of 15 (2,341 Views)

Re: Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

09-13-2013 01:50 PM in reply to: CJ.10E-10mm

Dear Travis Nave,
I have spent the last day+ trying to re-install Inventor Vault 2014.
Lately I have been working through the ‘Test for System Readiness.’
I am now down to one error which I am not sure how to overcome as follows:
    <Name>Checking ASP Status</Name>
    <Information>Accessing a static file through the http protocol has passed.  ASPX file failed to run at URL:http://localhost:80/TestASP/TestASPNet.aspx.The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.</Information>
    <Result>Failure</Result>
    <Message>ASPX file failed to run at URL:http://localhost:80/TestASP/TestASPNet.aspx.</Message>


I am not sure exactly what the underlying remaining fault is i.e. is it a password problem or a port issue?

 

So I am both frustrated and somewhat stumped!

 

Nevertheless, I am grateful for your kind advice.

 

CJ

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,149
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 15 (2,337 Views)

Re: Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

09-13-2013 01:55 PM in reply to: CJ.10E-10mm

Do you have IIS installed? 

 

This happens if you don't have it installed, or you installed it after .NET was installed.  Make sure port 80 is open and you aren't using any other web services like Apache.

 

Start here:

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=9587376&linkID=9261340

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Valued Contributor
CJ.10E-10mm
Posts: 70
Registered: ‎06-21-2013
Message 5 of 15 (2,322 Views)

Re: Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

09-13-2013 02:41 PM in reply to: TravisNave

 

Dear Travis Nave,

 

Thank you once again.

 

I am running Win7 x64.

 

I have followed the advice on the link you kindly offered and navigated to :C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\

 

and then typed the command aspnet_regiis.exe -ga "Christopher-PC\Network Service"

 

This prompted the error: 'aspnet_regiis.exe' is not a recognised as an internal command..

 

Would you happen to know what the correct command should be for my o/s please?

 

Thank you once again.

CJ

Valued Contributor
CJ.10E-10mm
Posts: 70
Registered: ‎06-21-2013
Message 6 of 15 (2,320 Views)

Re: Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

09-13-2013 04:13 PM in reply to: TravisNave

Dear Travis Nave,

 

I have produced a screenshot of the major settings most commentators seem to believe could be at the root cause of the error.

 

Does your experienced eye see anything set incorrectly?

 

I am most grateful.

 

Thank you once again.

 

CJ

 

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,149
Registered: ‎01-14-2005
Message 7 of 15 (2,313 Views)

Re: Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

09-13-2013 04:33 PM in reply to: CJ.10E-10mm
You must not have either IIS nor ASP .NET installed.
Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Valued Contributor
CJ.10E-10mm
Posts: 70
Registered: ‎06-21-2013
Message 8 of 15 (2,307 Views)

Re: Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

09-13-2013 05:46 PM in reply to: TravisNave

Dear Travis Nave,

I think that is down to me ticking every box in desperation after my 20’th failure!

I have made the alteration but still receive this error:

  <CheckLogItem xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">

    <Name>Checking ASP Status</Name>

    <Information>Accessing an http static file failed at URL http://localhost:80/TestASP/TestASPNetStatic.txt.  </Information>

    <Result>Failure</Result>

    <Message>Accessing an http static file failed at URL

http://localhost:80/TestASP/TestASPNetStatic.txt.  </Message>

 

I have tried pinging: http://localhost/AutodeskDM/Services/SecurityService.asmx

And received this error: HTTP Error 503. The service is unavailable.

Likewise when I try to ping:  http://localhost:80/TestASP/TestASPNetStatic.txt. 

This is not the error message I received initially it looks as if somehow I have blocked the access?

Thank you for your kind assistance.

CJ

Valued Contributor
CJ.10E-10mm
Posts: 70
Registered: ‎06-21-2013
Message 9 of 15 (2,291 Views)

Re: Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

09-15-2013 06:51 PM in reply to: CJ.10E-10mm

Dear Travis,

 

In the end, out of shear frustration, I set up a new O/S on a new hard-drive and managed to get the environment acceptable to load Vault. Like many others on the net reporting hassle, it would have been most conducive if the installation software, being so picky, configured the necessary software automatically.

 

But I am still left with two problems, bearing in mind all I wanted was to be able to insert bolted connections; a relatively straight forward task in previous editions of Inventor and Mechanical Desktop!

 

I noticed that despite the installation software confirming that the Content Center Files had been installed, they repeatedly do not appear to be. In fact if I revert back to the installation software, newly downloaded from the Autodesk website to be certain, it is happy to re-install all over again. And again! Each time confirming a successful installation.

 

And perhaps, because the Content Center Files are/were not installed, prior to its installation, Inventor Pro 2014 has no design tab and hence no Bolted Connections facility.

 

Can you help release me from my misery, for surely installing software really should not be this difficult?

 

Finally, difficulties with loading Vault aside; version 2014 is a joy to work with and feels like a mature, well-oiled machine, even to a relative novice like me.

 

Thank you so much for your kind assistance.

 

CJ

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,149
Registered: ‎01-14-2005
Message 10 of 15 (2,277 Views)

Re: Vault Basic 2014 could not find the Data Management Services on localhost

09-16-2013 09:15 AM in reply to: CJ.10E-10mm

You might go ask again in the forum specific to your problem and reference this thread. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.