Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Valued Contributor
aparrow
Posts: 54
Registered: ‎10-01-2009
Message 1 of 9 (452 Views)
Accepted Solution

Upgrade to Vault Workgroup 2014 - Clients unable to obtain license

452 Views, 8 Replies
01-15-2014 05:59 AM

I've upgraded our license server with all our 2014 Subscription licenses, all generated on the same date as suggested. I've also run my combined license file thru the License Parser on the Up and Ready Blog. It all appears to be correct. Upgraded ADMS, both clients and server are running Workgroup Build 18.1.8.0 Update 1.

 

All my other 2014  subscriptions (Product Design Suite Ultimate, Premium & Standard) are working fine.

 

Problem is when I start Vault Workgroup Clients I get a failed to acquire license error as shown in attached screen shot.

 

Any ideas. I am stumped.

--
Inventor 2012 Certified Professional
Inventor Product Design Suite 2014 Ultimate / Vault Workgroup 2014
Dell T3500 - Xeon 3.20GHz / 24GB Ram / ATI FirePro V5900
Dell M6500 - Core i7 2.13GHz / 32GB Ram / Nvidia Quadro FX3800M
Ah, there you go. If the ADMS is on the same as the License Manager, then
that will absolutely be the problem. The server gets the license, not the
client.
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,476
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 9 (427 Views)

Re: Upgrade to Vault Workgroup 2014 - Clients unable to obtain license

01-15-2014 12:07 PM in reply to: aparrow

Vault is generally the most affected by IPv6 licensing issues.  Fortunately, it is easy to correct. 

 

For more information about Network License Manager connectivity issues and IPv6, please see my discussion post here:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Network-License-Error-1-5-15-and-IPv6/td-p/2982...

 

It's a good start.  Good luck!

Valued Contributor
aparrow
Posts: 54
Registered: ‎10-01-2009
Message 3 of 9 (421 Views)

Re: Upgrade to Vault Workgroup 2014 - Clients unable to obtain license

01-15-2014 12:52 PM in reply to: TravisNave

Thanks Travis,

 

Read thru the post you provided. I don't think it's any of that. Every program in all 3 Product Design Suites can find license just fine. It's only Vault Workgroup 2014 that has an issue.Plus it all worked fine with Vault Workgroup 2013.IPv6 has been disabled for a while now.

 

 

--
Inventor 2012 Certified Professional
Inventor Product Design Suite 2014 Ultimate / Vault Workgroup 2014
Dell T3500 - Xeon 3.20GHz / 24GB Ram / ATI FirePro V5900
Dell M6500 - Core i7 2.13GHz / 32GB Ram / Nvidia Quadro FX3800M
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,476
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 9 (419 Views)

Re: Upgrade to Vault Workgroup 2014 - Clients unable to obtain license

01-15-2014 12:55 PM in reply to: aparrow
Even with it disabled, it is good to check by PING, especially if the
license is on each individual client. Even with IPv6 off, localhost will
PING back as ::1 instead of 127.0.0.1.
Valued Contributor
aparrow
Posts: 54
Registered: ‎10-01-2009
Message 5 of 9 (418 Views)

Re: Upgrade to Vault Workgroup 2014 - Clients unable to obtain license

01-15-2014 12:58 PM in reply to: TravisNave
It's a network license. LMTools does display they are being servers. A PING to my sername "dsi-pc865" results in the following:

Pinging dsi-pc865.DSIDSC.local [10.10.170.78] with 32 bytes of data:
Reply from 10.10.170.78: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 10.10.170.78: bytes=32 time=1ms TTL=128
Reply from 10.10.170.78: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 10.10.170.78: bytes=32 time=1ms TTL=128

Ping statistics for 10.10.170.78:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms
--
Inventor 2012 Certified Professional
Inventor Product Design Suite 2014 Ultimate / Vault Workgroup 2014
Dell T3500 - Xeon 3.20GHz / 24GB Ram / ATI FirePro V5900
Dell M6500 - Core i7 2.13GHz / 32GB Ram / Nvidia Quadro FX3800M
Valued Contributor
aparrow
Posts: 54
Registered: ‎10-01-2009
Message 6 of 9 (418 Views)

Re: Upgrade to Vault Workgroup 2014 - Clients unable to obtain license

01-15-2014 01:00 PM in reply to: TravisNave

Ping on the server to localhost:

 

Reply from ::1: time<ms

 

I believe that is NOT correct.

--
Inventor 2012 Certified Professional
Inventor Product Design Suite 2014 Ultimate / Vault Workgroup 2014
Dell T3500 - Xeon 3.20GHz / 24GB Ram / ATI FirePro V5900
Dell M6500 - Core i7 2.13GHz / 32GB Ram / Nvidia Quadro FX3800M
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,476
Registered: ‎01-14-2005
Message 7 of 9 (417 Views)

Re: Upgrade to Vault Workgroup 2014 - Clients unable to obtain license

01-15-2014 01:03 PM in reply to: aparrow
Ah, there you go. If the ADMS is on the same as the License Manager, then
that will absolutely be the problem. The server gets the license, not the
client.
Valued Contributor
aparrow
Posts: 54
Registered: ‎10-01-2009
Message 8 of 9 (415 Views)

Re: Upgrade to Vault Workgroup 2014 - Clients unable to obtain license

01-15-2014 01:07 PM in reply to: TravisNave

Success. Edited the hosts file on ADMS/license erver as recommended below and just like that I'm in. 

 

Thanks Travis for walking me thru this!

 

hosts.jpg

--
Inventor 2012 Certified Professional
Inventor Product Design Suite 2014 Ultimate / Vault Workgroup 2014
Dell T3500 - Xeon 3.20GHz / 24GB Ram / ATI FirePro V5900
Dell M6500 - Core i7 2.13GHz / 32GB Ram / Nvidia Quadro FX3800M
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,476
Registered: ‎01-14-2005
Message 9 of 9 (412 Views)

Re: Upgrade to Vault Workgroup 2014 - Clients unable to obtain license

01-15-2014 01:08 PM in reply to: aparrow

Awesome.  That's what I like to see!

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.