Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Member
tharindu.dxb
Posts: 3
Registered: ‎12-13-2011
Message 1 of 6 (341 Views)

This product cannot be registered in The United Arab Emirates

341 Views, 5 Replies
12-13-2011 09:20 AM

Hi, I'm currently studying Civil Engineering and wish to start using your Autocad 2012 Student Version. I'm receiving the message "This product cannot be registered in The United Arab Emirates" when I try registering the product using the product key and serial that I have been provided by you.

Awaiting your swift reply,
Tharindu 

Community Manager
philip.s
Posts: 2,657
Registered: ‎09-27-2011
Message 2 of 6 (337 Views)

Re: This product cannot be registered in The United Arab Emirates

12-13-2011 10:04 AM in reply to: tharindu.dxb

Hi Tharindu,

 

This issue is typically associated with your Education Community registration. Please "Private Message" your User ID, password, full name, email address, and serial number to me by clicking on my philip.s profile name -> then "Send this user a private message", so that I can troubleshoot accordingly.



Philip Schmelzer
Community Manager
philip.s
Posts: 2,657
Registered: ‎09-27-2011
Message 3 of 6 (314 Views)

Re: This product cannot be registered in The United Arab Emirates

12-15-2011 08:29 AM in reply to: tharindu.dxb

Thank you for the information Tharindu,

 

As your original place of residence falls within a different country than that of the one that you attend school / set up your profile and requested your license, the error that you are receiving is valid. Please note that Autodesk software can only be used in the country that it is issued in. In order for you to have access in the United Arab Emirates, you will need to either run the product in trial mode (will only work for 30 days), and or register a new account within the Education Community that ties to the United Arab Emirates.

 

Hope this helps, and please let me know if you have any additional questions or inquiries.



Philip Schmelzer
Member
tharindu.dxb
Posts: 3
Registered: ‎12-13-2011
Message 4 of 6 (306 Views)

Re: This product cannot be registered in The United Arab Emirates

12-16-2011 01:22 AM in reply to: philip.s

Would I however be given a Student License if I were to make a new account with my Location as United Arab Emirates but with no University? 

Community Manager
philip.s
Posts: 2,657
Registered: ‎09-27-2011
Message 5 of 6 (299 Views)

Re: This product cannot be registered in The United Arab Emirates

12-16-2011 08:18 AM in reply to: tharindu.dxb

Yes, if you were to create a new account (different e-mail address), there is an option as a student to select "Home School" in the School / University field.

 

As you mentioned that you'll be returning to Swinburne University Of Technology on January 3rd, would it be possible for you to run the software in it's 30 day trial mode until you're back?



Philip Schmelzer
Member
tharindu.dxb
Posts: 3
Registered: ‎12-13-2011
Message 6 of 6 (297 Views)

Re: This product cannot be registered in The United Arab Emirates

12-16-2011 08:45 AM in reply to: philip.s

Yes that is what I'm currently doing. It would just ease my mind once its all licensed and I don't have to worry about it again. I will make another account then. Thanks for your help.

Cheers,
Tharindu 

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Are You Going To Be @ AU 2014? Feel free to drop by our AU topic post and share your plans, plug a class that you're teaching, or simply check out who else from the community might be in attendance. Ohh and don't forgot to stop by the Autodesk Help | Learn | Collaborate booths in the Exhibit Hall and meet our community team if you get a chance!