Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Member
whitelightning298
Posts: 3
Registered: ‎08-13-2012
Message 1 of 4 (3,319 Views)
Accepted Solution

The software license failed to initialize Error 10

3319 Views, 3 Replies
08-13-2012 09:30 PM

Hi there! I recently installed Autodesk 3DS Max 2013 and for some apparent weird reason, whenever I start the program, I recieve this message:

 

The software license failed to initialize

Error 10

 

I have no idea what or how that error can come about, I have my Product key and my serial  number with me. Do I have to input it somewhere in order for it to work?

 

Also, I've heard methods about re-installing, I haven't tried that yet but if that doesn't work, is there a plan B?

 

Also, there is no FlexNet files or service on my computer from what I've seen. I'm running on Windows 7 64bit by the way. My DirectX is also fully updated.

 

Thanks! -Aj

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=17905584&linkID=9240617

 

Error 10 is almost always invalid serial number or activation limit reached.  But it might be more involved than that.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,736
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 4 (3,300 Views)

Re: The software license failed to initialize Error 10

08-14-2012 08:06 AM in reply to: whitelightning298

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=17905584&linkID=9240617

 

Error 10 is almost always invalid serial number or activation limit reached.  But it might be more involved than that.

Member
whitelightning298
Posts: 3
Registered: ‎08-13-2012
Message 3 of 4 (3,294 Views)

Re: The software license failed to initialize Error 10

08-14-2012 10:04 AM in reply to: TravisNave

I see your point, but the thing is that I downloaded and installed it yesterday and theres nobody else in my entire house or family that uses this program. I'll consider a simple reinstall to see how it goes.

Member
whitelightning298
Posts: 3
Registered: ‎08-13-2012
Message 4 of 4 (3,285 Views)

Re: The software license failed to initialize Error 10

08-14-2012 12:45 PM in reply to: whitelightning298

I have sucessfully re-installed it and it works perfectly now! :smileyvery-happy:

 

Thanks so much!

Post to the Community

Have questions about Autodesk products? Ask the community.

New Post
Announcements
Do you have 60 seconds to spare? The Autodesk Community Team is revamping our site ranking system and we want your feedback! Please click here to launch the 5 question survey. As always your input is greatly appreciated.